Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:30 | 28/05/2017

Η ανυπαρξία επίσημης ενημέρωσης, (επί 3ήμερο) έγινε η αιτία για να φουντώσει η παραενημέρωση, με δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, αναλύσεις από κάθε λογής «ειδικούς»  και διαρροές …

Ας δούμε όμως τι πραγματικά συνέβη, μέσα από την ανάλυση φωτογραφιών, μαρτυριών και επίσημων ανακοινώσεων των ιατρών του νοσοκομείου.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο κος Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του,



διαπιστώνουμε ότι αυτό έχει υποστεί παραμορφώσεις στις πόρτες, παρουσιάζεται ραγισμένο το μπροστινό παρμπρίζ και σπασμένο το πίσω, από τα αέρια που προκλήθηκαν μετά την ανάφλεξη της έκρηξης περιορισμένης ισχύος, και αναζητούσαν οδούς εκτόνωσης. Παρατηρούμε επίσης άνοιγμα των αερόσακων, ακόμη και των πλευρικών, και κάποια βαθουλώματα στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του οδηγού.


Υπάρχουν μαρτυρίες περί μεγάλου θορύβου έκρηξης .


Υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο κος Παπαδήμος υποβασταζόμενος από τους συνοδούς του, άνοιξε την πόρτα και περπάτησε ως το πεζοδρόμιο.


Η κλινική εικόνα του τραύματος του κου Παπαδήμου,  (θλαστικό στο δεξιό μηρό) και η ανακοίνωση των ιατρών περί τραυμάτων στην κοιλιακή χώρα και στα δύο πόδια, αλλά και της  ολικής νάρκωσης προκειμένου να τον περιθάλψουν, παραπέμπει σε εκτεταμένο έγκαυμα με θλαστικό βαθύ τραυματισμό, αποτέλεσμα της έκρηξης περιορισμένης ισχύος της παγιδευμένης εμπρηστικής επιστολής, την οποία προσπάθησε και άνοιξε καθήμενος. Το μεγαλύτερο σημείο τραυματισμού του (μηρός)  μαρτυρά το σημείο του σώματός του, το οποίο ήταν κοντύτερα στην παγιδευμένη επιστολή, την οποία προφανώς ακουμπούσε στα πόδια του καθήμενος στο κάθισμα του αυτοκινήτου.


Η νοσηλεία του σε ΜΕΘ, παραπέμπει στη σοβαρότητα αντιμετώπισης των τραυμάτων του.


Η ενεργοποίηση των αισθητήρων ανοίγματος των αερόσακων, έγινε από την πίεση που προκλήθηκε σε αυτούς, από τα αέρια της έκρηξης περιορισμένης ισχύος.


Συνδυαστικά από όλα τα παραπάνω, εικάζω ότι χρησιμοποιήθηκε και αυτή τη φορά ίδια μέθοδος και υλικά παγίδευσης, όπως οι παγιδευμένες επιστολές που έφυγαν το Μάρτιο του 2017 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέσω των ΕΛΤΑ, την οποία για ευνόητους λόγους δεν αναλύω.



Η χρήση αυτής της μεθόδου και υλικών, δικαιολογεί πλήρως τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες της επίθεσης στον κο Παπαδήμο και αναλύω μόλις πιο πάνω. Μικρές υλικές ζημιές στο πολύ κοντινό περιβάλλον-μεγαλύτερη σωματική βλάβη (έγκαυμα στα χέρια και τα μάτια-κόφωση) στο άτομο που επιχειρεί να ανοίξει την παγιδευμένη επιστολή-πολύ μικρότερες σωματικές –επιφανειακές βλάβες στα γύρω άτομα.

 



Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ X-RAY
Όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά εκρηκτικά σε οποιαδήποτε ποσότητα αλλά και τα παρελκόμενα που απαιτούνται για την παγίδευση επιστολών και δεμάτων (Πηγή ενέργειας-καλώδια-πηγή παγίδευσης) όπως παρουσιάζονται και στη φωτό, αναγνωρίζονται από τα μηχανήματα αυτά και σημαίνονται με  ξεχωριστό χρώμα .


Ο μη έγκαιρος εντοπισμός τους, από τη στιγμή που εισαχθεί ο φάκελος στο μηχάνημα προς έλεγχο, οφείλεται καθαρά σε ανθρώπινο παράγοντα!!!

 

 

 



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Το ότι η παγιδευμένη επιστολή έφτασε στα χέρια του κου Παπαδήμου, μαρτυρά από μόνο του ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για το συγκεκριμένο πρόσωπο, έπειτα από ανάλυση ρίσκου που επιβάλλεται να έχει προηγηθεί, από έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Ανάλυση ρίσκου που αφορά ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο πρόσωπο και δεν έχει εφαρμογή σε κανένα άλλο. Η εικόνα βέβαια θα είναι πολύ χειρότερη εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί το Risk assessment και εντάχθηκε ο κος Παπαδήμος σε… γενικότερο πλάνο ασφάλειας.


Η δήλωση του αρμόδιου υπουργού κου Τόσκα,



ο οποίος απαντώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε πως… «ό,τι κενό υπάρχει θα κοιτάξουμε να καλυφθεί», μόνο ως παραδοχή μη ορθής ανάλυσης & εκτίμησης του κινδύνου που διέτρεχε ο κος Παπαδήμος, μπορεί να εκληφθεί και δεν κοσμεί τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.



Από το αποτέλεσμα αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι οι τρομοκράτες αξιοποιούν  κάθε κενό που υπάρχει στην ασφάλεια και ΜΠΟΡΟΥΝ! Αφού έχουν κατορθώσει να διασύρουν τη χώρα μας ακόμη και στο εξωτερικό, με ενέργειες εντυπωσιασμού.

 

 


ΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ κο ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ!

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ
Στο σημείο αυτό γεννάται ο προβληματισμός του στόχου των ενεργειών των τρομοκρατών…. Εντυπωσιασμός; Εγκαθίδρυση του φόβου σε πολιτικούς; Εγκαθίδρυση του φόβου στο λαό; Δοκιμές για ένα επόμενο χτύπημα με στόχο νεκρό;  Άλλο;


Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού,  κου Τόσκα, ο οποίος και στο παρελθόν με δηλώσεις του έχει υποτιμήσει την τρομοκρατία, αλλά και το ως σήμερα αποτέλεσμα, αποδεικνύει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου στην περίπτωση αυτή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.


Τι θα έλεγε ο κος Τόσκας στη σύζυγο και τα παιδιά του κου  Παπαδήμου, εάν αυτός σήμερα ήταν νεκρός;Συγνώμη αλλά υπήρξε κενό στην ασφάλεια;


Η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει ικανά στελέχη  και το κράτος έχει τους μηχανισμούς να βρει το κενό-ά  και όχι να το-τα καλύψει, αλλά να φροντίσει να μην επαναληφθούν. Ας μην ξεχνάμε πως από το Μάρτιο 2017, που είχαμε την αποστολή στο εξωτερικό των παγιδευμένων επιστολών, δεν δημοσιοποιήθηκε κανένα επίσημο αποτέλεσμα των ερευνών…


Η κοινή γνώμη απαιτεί τουλάχιστον να μάθει την αλήθεια και να υπάρξει παραίτηση ή αποπομπή των υπευθύνων.  Με ένα συγνώμη δεν καλύπτεται μια τόσο σημαντική υπόθεση, η οποία αναφέρεται σε ζωή συνανθρώπου μας.


Πρέπει επιτέλους η τρομοκρατία να μπει στο σωστό κάδρο των υπηρεσιών ασφαλείας και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και ριζικά.


Πρέπει οι άμεσα εμπλεκόμενοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, που απασχολούνται με την ασφάλεια υψηλών προσώπων, να αντιληφθούν πως πρώτα αυτοί οι ίδιοι είναι ο στόχος και σε δεύτερο χρόνο τα σημαίνοντα πρόσωπα που φυλούν. Ίσως έτσι αντιμετωπίσουν την κατάσταση επαγγελματικά...


Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια.


Αλήθεια οι υπόλοιποι «στόχοι» πολιτικοί αλλά και σημαίνοντες παράγοντες της χώρας μας, που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του υπουργείου που προΐσταται ο κος Τόσκας,  αισθάνονται ασφαλείς μετά την παραδοχή του περί ύπαρξης κενών στην ασφάλεια του κου Παπαδήμου;

 

ΜΟΝΟ ΣΤΟ SECURNEWS !   -    ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ κο ΠΑΠΑΔΗΜΟ
*Ο κος Άγγελος  Αγραφιώτης είναι:

*Γενικός Διευθυντής της Α&Κ Risk Management Consulting - www.ak-riskmanagment.gr
**Certified Antiterrorism Officer – International Association of Counterterrorism and Security Professionals (I.A.C.S.P.)
***Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

 

securnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis