Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:47 | 10/12/2014

 

Οι καταδρομείς-αλεξιπτωτιστές της 1ης ΜΑΛ στην Κρήτη δεν έχουν ανάγκη να μάθουν ιστορία. Επέλεξαν να γίνουν αλεξιπτωτιστές προφανώς επειδή την γνώριζαν καλά και θέλουν να την υπερασπιστούν.

Παρόλα αυτά όταν μπορούν την “θυμούνται”. Και ειδικά αυτή την περίοδο που η Κρήτη συγκλονίζεται από την υπόθεση του Γερμανού ιστορικού Χάϊντς Ρίχτερ, η παρουσία της 1ης ΜΑΛ στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου έχει την σημασία της.
 

Image

Με επικεφαλής τον Υποδιοικητή τους, επισκέφτηκαν το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεών τους σε ιστορικά μνημεία της Κρήτης. Η ξενάγηση ξεκίνησε με ενημέρωση στην αίθουσα συνεδρίων επί του ιστορικού κατασκευής-ίδρυσης καθώς και των εκπαιδευτικών-πολιτιστικών δραστηριοτήτων του μουσείου (16ος αι έως τις μέρες μας). Στη συνέχεια οι καταδρομείς μας ξεναγήθηκαν από το προσωπικό του μουσείου στις αίθουσες και περιηγήθηκαν τους χώρους όπου και έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία μας. 


Η αίθουσα της «Μάχης της Κρήτης» αποτέλεσε σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος , μιας και εκτίθενται αλεξίπτωτα και εδικός εξοπλισμός (χάρτες, ιμάντες κ.α) της συγκεκριμένης περιόδου. Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη επίσκεψη από το υπόλοιπο προσωπικό της 1ης ΜΑΛ για να έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν όλοι οι καταδρομείς μας την Στρατιωτική Ιστορία της Πατρίδας μας.

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis