Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 22/03/2018

Η πλειοψηφία των Αμερικανών, τόσο Ρεπουμπλικάνοι όσο και Δημοκρατικοί και κάτοχοι όπλων, επιθυμούν πιο αυστηρούς νόμους σχετικά με την οπλοκατοχή αλλά και ένοπλους φρουρούς στα σχολεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές του μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου τρεις στους τέσσερις απάντησαν «ναι» στο εάν θέλουν ένοπλους φρουρούς στα σχολεία, ενώ ποσοστό 53% τάσσεται υπέρ της κρατικής χρηματοδότησης μαθημάτων για τη χρήση όπλου στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων. Το 45% δήλωσε ότι το προσωπικό των σχολείων θα πρέπει να ενθαρρύνεται να οπλοφορεί.

[custom:google-ads]

Η στήριξη της υιοθέτησης αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή προέρχεται τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικάνους. Το 91% των ερωτηθέντων και από τα δύο κόμματα εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να έχει όπλο όποιος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας. Το 83% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι θα πρέπει να επεκταθούν οι έλεγχοι στο ιστορικό όσων επιθυμούν να αγοράσουν όπλο, ενώ η πλειοψηφία τους εκτιμά ότι θα πρέπει να απαγορευτούν τα ημιαυτόματα όπλα και τα εξαρτήματα που μετατρέπουν τα ημιαυτόματα όπλα σε αυτόματα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όσοι έχουν όπλο είναι πιο ενεργοί πολιτικά και είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με το 50% να δηλώνει ότι είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει, έναντι 41% όσων δεν έχει όπλο.

Ένας στους τέσσερις ενήλικες δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα όπλο και η πλειοψηφία αυτών απάντησε ότι διαθέτει περισσότερα από ένα.

Μόλις το 30% όσων έχουν όπλα εκτιμά ότι η NRA είναι «πολύ επιθετική» στην προώθηση του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Το Σάββατο πάντως, εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους αναμένεται να βγουν στους δρόμους σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ διεκδικώντας αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή μετά το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα στις 14 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis