Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 24/11/2015

Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνωστών που εστάλη στο policenet.gr

 

Κι όμως, υπάρχουν πλέον, τεράστιες διαφορές μεταξύ αυτών των τριών αντιλήψεων.

Το κοινό και διαχρονικό χαρακτηριστικό όλων των αναρχικών κινημάτων είναι το αίτημα τους για κατάργηση του κράτους, το οποίο βλέπουν ως βασικό καταπιεστικό παράγοντα περιορισμού της ελευθερίας του ατόμου ή και της κοινωνίας.

Οι αναρχικοί απορρίπτουν όλες τις μορφές κοινοβουλευτικής πολιτικής δράσης ως ανούσιες

Η λέξη αναρχία κατά αυτούς, δηλώνει μια αρμονική αντιεξουσιαστική και αταξική κοινωνία, που στηρίζεται στις δυνατότητες της εθελοντικής συνεργασίας και αμοιβαίας βοήθειας των ανθρώπων με βάση τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό και την προσωπική συμμετοχή.

Ποια είναι συνήθως η δράση τους και ο τρόπος γνωστοποίησης των απόψεών τους ;( αναρχικοί και ΜΑΤ τα «είπαν» σε ακόμα μια επέτειο για το Πολυτεχνείο μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη, οι αναρχικοί κατέβασαν την Ελληνική σημαία, επεισόδια με αναρχικούς στη Λ. Αλεξάνδρας, 4μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» συνελήφθησαν κτλ. )

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση από την άλλη στην πλέον επίσημη μορφή της, είναι στην ουσία, μία ελληνική πολιτική οργάνωση η οποία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από μια πρωτοβουλία αντιεξουσιαστών ενάντια στη σύνοδο κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση Salonika 2003.

Πρόκειται για ένα δίκτυο αυτόνομων, μη αυτονομημένων αντιεξουσιαστικών συνελεύσεων με στόχο τη διάχυση του αντιεξουσιαστικού λόγου στην κοινωνία μέσω της συστηματικής παρουσίας της στον δρόμο και στους κάθε είδους κοινωνικούς χώρους (αντιεξουσιαστές στιγμάτισαν τις φοιτητικές εκλογές 2015, πορεία πραγματοποίησαν οι αντιεξουσιαστές προς τη Βουλή με αφορμή τις διαπραγματεύσεις, ομάδα 30 περίπου αντιεξουσιαστές προχώρησε σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Siemens στο Μαρούσι, αντεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς κτλ)

Οι θέσεις και οι απόψεις και των δύο αυτών γνωστών ¨αντιλήψεων¨, υπάρχουν, γιατί υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σε μη δημοκρατικά καθεστώτα ούτε 24 ώρες.

Μπαχαλάκηδες τέλος, είναι οι γνωστές περιστασιακές ομάδες που ¨χωρίς ιδεολογική πυξίδα ¨, υπάρχουν χάριν της σκοπιμότητας και του συμφέροντος άλλων.

Έτσι, χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν τον φανατισμό μεταξύ ΠΑΕ για ευνόητους λόγους, για να διατηρήσουν το ¨άσυλο¨ ή το άβατο σε μια περιοχή, προκειμένου π.χ να δυνηθεί η διακίνηση ναρκωτικών, να υποβαθμίσουν με συστηματικούς βανδαλισμούς γειτονιές αλλά και ολόκληρες περιοχές προκειμένου π.χ να ¨πέσουν οι τιμές στα ακίνητα ¨ και να σπεύσουν οι επιτήδειοι να αγοράσουν, ενίοτε χρησιμοποιούνται για να διαλύσουν συγκεντρώσεις πολιτών, να δημιουργήσουν καταστάσεις αναρχίας με βανδαλισμούς και επιθέσεις ώστε να επωφεληθούν και να επιδοθούν σε κλοπές κ.α

Εδώ θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρα ότι, η δράση των μπαχαλάκηδων επικαλύπτει και επισκιάζει, την εικόνα που θα ήθελαν οι άλλες δύο κατηγορίες – αναρχικοί και αντεξουσιαστές - να δείξουν στην κοινή γνώμη

Η κοινή γνώμη πλέον τους βλέπει όλους ως μπαχαλάκηδες που απλά τίθενται απέναντι, αψυχολόγητα, αδικαιολόγητα, ακατανόητα , με καταστροφικές διαθέσεις.

Έτσι, οι αναρχικοί και οι αντεξουσιαστές, δεν πρόκειται ποτέ να ¨κερδίσουν ¨ περισσότερο την κοινή γνώμη και να κάνουν περισσότερο αποδεχτή την ιδεολογία τους από αυτήν.

Από τη άλλη, η απροθυμία τους ή η τακτική τους να ¨παίξουν με πολιτικούς κανόνες ¨ ( να έχουν εκπρόσωπους, να συγκροτηθούν σε πολική δύναμη, να χρησιμοποιήσουν επίσημα τα ΜΜΕ για να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους κ.α ), τους κρατά εγκλωβισμένους στην αφάνεια.

Δύσκολα πλέον θα πείσουν ότι δεν ταυτίζονται απόλυτα με εκείνους που φορούν κουκούλες, που πετούν μολότοφ, που σπάνε, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν και χρήζουν ψυχιατρικής υποστήριξης . ..και για να γίνει πιο αντιληπτό.

Οι μπαχαλάκηδες εμφανίζονταιι κατά κάποιο τρόπο να αποτελούν ¨ιδεολογική παγίδα ¨ που εξασφαλίζει την ιδεολογική απομόνωση των αναρχικών και των αντεξουσιαστών.

Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό, αφού, με τον τρόπο αυτό όλοι τους, αποκτούν στα μάτια της κοινής γνώμης, την ίδια ¨μορφή ¨

Το ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι για την κοινωνική ομαλότητα, ας το κρίνετε εσείς, για τους αστυνομικούς, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές.

ΟΜAΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

[email protected]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis