Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 07/10/2018

Περάσαμε αντικειμενικά το πιο δύσκολο καλοκαίρι της ιστορίας μας όσον αφορά τα εργασιακά. Μόλις τελείωσαν τα πρωταθλήματα, οι γνωστοί «φωστήρες» που σχεδιάζουν, διέταξαν 4 διμοιρίες της Υ.Α.Τ. να μεταβούν στην Κέρκυρα για γνωστά γεγονότα με τον εκεί ΧΥΤΑ.

[custom:google-ads]

Ταυτόχρονα στην Αθήνα τα ίδια μέτρα, στα νησιά του Αιγαίου οι ίδιες δυνάμεις. Στην προσπάθεια οι διμοιρίες να εκτελούν υπηρεσία με μια δύναμη που υποτυπωδώς θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάποιο περιστατικό, η ημερήσια ανάπαυση έγινε είδος προς εξαφάνιση. Ένα ρεπό στις 20 μέρες και αυτό αν ήμασταν τυχεροί.

Θα έπρεπε να ντρέπονται ορισμένοι για το πώς μια Υπηρεσία, παράδειγμα οργάνωσης, την έφτασαν σ’ αυτό το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφίες από την τελετή ονομασίας των νέων Αστυφυλάκων στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου

Τελείωσε λοιπόν αυτό το μαύρο καλοκαίρι και άρχισε η σεζόν, ως συνήθως με τη Δ.Ε.Θ.. Ακόμα περιμένουμε ένα Δελτίο Τύπου από εκείνους που σχεδίασαν τα μέτρα καθώς για ακόμα μία φορά αντιμετωπιστήκαμε σαν «παρακρατική» ομάδα που πήγε μόνη της να συγκρουστεί με τους διαδηλωτές. Αλήθεια πόσες δεκαετίες θα συνεχιστεί αυτό το παραμύθι;;;

Ακόμα περιμένουμε βέβαια και τις αποδείξεις ότι συνάδελφοί μας καταφέρθηκαν με απαράδεκτες εκφράσεις εναντίον των διαδηλωτών.

Οι αποδείξεις πουθενά, η λάσπη έμεινε. Είναι σαν εκείνη την ιστορία με τα δήθεν κλεμμένα νερά που όταν ήρθε η δικαίωση, το έπαιξε μόνο μία ανακοίνωση της Ένωσης και 2-3 δημοσιογράφοι που αισθάνθηκαν την ανάγκη να μας δικαιώσουν για όλα εκείνα που μας είχαν σύρει.

Για το Π.Δ. των Μεταθέσεων που δεν τροποποιήθηκε και για δεύτερη χρονιά, δεν τοποθετήθηκαν στα ΜΑΤ νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες. Ταιριάζει μόνο μία λέξη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Το θέμα έχει να κάνει μάλλον με την ιδεοληψία ενός ολόκληρου συστήματος απέναντι σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες, τις οποίες κατά τα άλλα μια χαρά υπερχρησιμοποιούν καθημερινά.

Υ.Γ. 1 : Αν συνεχίσουμε με αυτές τις δυνάμεις είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι σοβαρό το οποίο δεν θα διορθώνεται. Οι Αξιωματικοί και λοιποί βαθμοφόροι της Υ.Α.Τ. οφείλουν να κάνουν αναφορές γιατί στο τέλος επάνω τους θα τα ρίξουν.

 Υ.Γ. 2 : Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε κάποιες διμοιρίες που εκτελούσαν υπηρεσία στο Κέντρο. Η επίσκεψη αυτή είναι προφανώς τιμητική για εμάς αλλά η εξαγγελία ενίσχυσης της Υ.Α.Τ., παραμένει ακόμα εξαγγελία…

Υ.Γ. 3 : Στα επεισόδια που συνέβησαν στον Πειραιά, την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, πήραμε συγχαρητήρια απ’ όλους. Παραλίγο όμως να γυρίσουμε με τον Ηλεκτρικό αφού με τη γνωστή δημιουργική ασάφεια στις εντολές παραλίγο να μας κάψουν τις κλούβες.

Υ.Γ. 4 : Για ορισμένους συναδέλφους που έβγαλαν μένος εναντίον μας για τα γεγονότα στη Δ.Ε.Θ., να θυμίσουμε ότι η πόρτα της Υπηρεσίας είναι ανοιχτή. Όποιος θέλει έρχεται, υπηρετεί να τα κάνει καλύτερα από εμάς, μήπως φύγουμε εμείς, πάμε κάπου αλλού να ηρεμήσουμε και κάνουμε εκ του ασφαλούς κριτική.

Υ.Γ. 5 : Καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση:

Για 6 μήνες η Ηγεσία (Φυσική – Πολιτική) να μην ξαναστείλει διμοιρία πουθενά. Ούτε σε διαδήλωση, γήπεδο, Εξάρχεια, ομιλία πολιτικού. Αν λοιπόν δεν συμβούν επεισόδια εν τη απουσία των διμοιριών έχουν δίκιο όλοι εκείνοι που τόσες δεκαετίες βάλουν εναντίον των ΜΑΤ. Αν όμως γίνει το αντίθετο ας καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δημιουργήσουν ένα σοβαρό θεσμικό – νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα δουλεύουμε, όπως επίσης και να επανεξετάσουν το θέμα του εξοπλισμού μας που είναι μια δεκαετία πίσω απ’ αυτόν των κάθε λογής μπαχαλάκηδων. 

 

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΣ Γεώργιος, ΚΑΛΛΑΝΤΖΗΣ Γεώργιος, ΣΦΥΡΛΑΣ Απόστολος, ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΣ Γεώργιος, ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ηλίας, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Αποστόλης, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, ΚΑΡΑΤΣΙΒΟΣ Ιωάννης.

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" που μόλις κυκλοφόρησε

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis