Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:36 | 13/02/2015

 

Η «Λίτσα» του Βλαστού, αποκάλυψε που μπήκε και η 6η super-βόμβα κατασκευής της, και ήταν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ρούχων εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας στις 12 Οκτωβρίου 2011. Η προστατευόμενη μάρτυρας αποκάλυψε την λεπτομέρεια αυτή στον ανακριτή, όπου συναντήθηκε μυστικά μαζί του, εκτός δικαστηρίων, χθες το πρωί, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης που συνεχίζεται για τη δράση της Greek Mafia. Η «Λίτσα» κρίθηκε προφυλακιστέα χωρίς όμως να... φυλακιστεί, καθώς βρίσκεται κάτω από καθεστώς προστασίας μαρτύρων και δύσκολα θα περνούσε το κατώφλι σωφρονιστικού καταστήματος κάτω από αυτές τις απειλητικές συνθήκες για την ίδια και την οικογένειά της.


Οι άλλες δύο είχαν μπει στο σπίτι της αδερφής του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου στη Ν. Ερυθραία. Έλειπε όμως μία ακόμη. Χθες η «Λίτσα» αποκάλυψε που είχε μπει, γιατί μπήκε και για λογαριασμό ποιού.Η 45χρονη μετά την προσπάθεια ανατίναξης του σπιτιού της την Πρωτοχρονιά του 2015, και την απόφασή της να μιλήσει στις διωκτικές αρχές,αποκάλυψε μεταξύ όλων των άλλων συνταρακτικών λεπτομερειών για τη δράση της Ελληνικής Μαφίας, πως είχε κατασκευάσει 6 βόμβες για λογαριασμό της ομάδας. Την πρώτη την είχε χρησιμοποιήσει σε «δοκιμή», οι άλλες δύο τοποθετήθηκαν στα σπίτια της προέδρου του δικαστηρίου της απαγωγής Παναγόπουλου στο Χαλάνδρι και της προέδρου της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης του Παναγιώτης Βλαστού, στη Λάρισα.

Η ισχυρή βόμβα, τοποθετήθηκε από... γυναίκα, σε κατάστημα ρούχων με επωνυμία «Celestino» στη Γλυφάδα, τον Οκτώβριο του 2011. Η βόμβα στο εμπορικό κατάστημα επί της οδού Ιωάννου Μεταξά 24 τοποθετήθηκε από μέλη της ομάδας Βλαστού κατόπιν παραγγελίας Έλληνα βαρυποινίτη που κρατείται για μεταφορά 5 τόνων κοκαΐνης. Ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης φαίνεται να συνεργάστηκε με τα αρχηγικά μέλη της Greek Mafia στο ξέπλυμα των λύτρων της απαγωγής Παναγόπουλου, ενώ είχε αποτελέσει την αφορμή για την αγορά πλοίου από τους «αρχηγούς» για την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.


Σημειώνεται ότι με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο καταδικασμένος μεγαλέμπορος ναρκωτικών είχε αναθέσει στον Βλαστό την είσπραξη ενός εκατ. ευρώ, που θεωρούσε ότι όφειλε να του επιστρέψει ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος. Μάλιστα για την είσπραξη των χρημάτων ο Βλαστός «υπέγραψε» συμβόλαιο θανάτου για τον δικηγόρο, το οποίο για δεν εκτελέστηκε γιατί επιστράφηκε μέρος των χρημάτων, όπως δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..Ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών σχετιζόταν στο παρελθόν με την ιδιοκτήτρια του «Celestino», ενώ φαίνεται να ήταν και μέτοχος της επιχείρησης, ωστόσο μετά την διατάρραξη των σχέσεων ανάμεσά τους,ζήτησε από τον Παναγιώτη Βλαστό να οργανώσει την ανατίναξη του καταστήματος. Ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετήθηκε από γυναίκα, συνεπιβάτη μοτοσυκλέτας και εξερράγη στις 04:00 τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου 2011. Το ωστικό κύμα ισοπέδωσε το κατάστημα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στη στατικότητα του κτιρίου, ζημιές σε τουλάχιστον 30 παρακείμενα καταστήματα, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis