Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:04 | 29/11/2019

Στις 15 Μαρτίου του 1992, τμήμα με 24 Πυροσβέστες Τμήμα αποτελούμενο από 24 άνδρες,μεταβαίνει  στην πόλη Ερζιτζάν της Τουρκίας που είχε πληγεί από καταστροφικό σεισμό. Η ελληνική αποστολή παρέμεινε επί 6 ημέρες στον τόπο του σεισμού μοιράζοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής,  κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασία που το βράδυ έφτανε τους -26οC.

 
ΤΟΥΡΚΊΑ 1992

 

Την ίδια χρονιά (1992), στις 14 Οκτωβρίου,  ομάδα  6 Πυροσβεστών μεταβαίνει ως συνδρομή στο  Κάιρο της Αιγύπτου που είχε πληγεί από καταστροφικό σεισμό.
 
Η αποστολή παρέμεινε επί 5 ημέρες στον τόπο του σεισμού και διακρίθηκε, όταν μετά  από πολύωρες προσπάθειες, ανέσυρε  ένα ζωντανό άτομο από τα ερείπια πολυκατοικίας που είχε καταρρεύσει.
 
 
ΑΙΓΥΠΤΟΣ 1992

 

Στις 2 Οκτωβρίου του 1995, τμήμα από 15 Πυροσβέστες αναχωρούν για την  πόλη Ντινάρ της Τουρκίας που είχε πληγεί από καταστροφικό σεισμό.Η ελληνική  αποστολή παρέμεινε επί 5 ημέρες στον τόπο του σεισμού, ανασύροντας νεκρούς και προσφέροντας την βοήθειά της στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής.
 
ΤΟΥΡΚΙΑ 1995

Στις 17 Αυγούστου 1999, τμήμα της ΕΜΑΚ, από 23 Πυροσβέστες και 2 διασωστικούς σκύλους, αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με C-130 με προορισμό την πόλη Ισμίτ της Τουρκίας που είχε πληγεί από καταστροφικό σεισμό με επίκεντρο την Νικομήδεια. 

Ο σεισμός είχε κυριολεκτικά ισοπεδώσει την περιοχή, με εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων. Η ελληνική αποστολή παρέμεινε επί 7 ημέρες στον τόπο του σεισμού, με σημαντικότερη στιγμή, την ανάσυρση και διάσωση του εννιάχρονου Γκιουβέντς, μετά από πολύωρες προσπάθειες.
 
ΤΟΥΡΚΙΑ 1999
 
Τρεις μήνες μετά,την  ίδια χρονιά, (13 Νοεμβρίου 1999) μια νέα αποστολή της ΕΜΑΚ  αποτελούμενη από 25 Πυροσβέστες  και 2 διασωστικούς σκύλους, φθάνει  την πόλη Ντούζε της Τουρκίας που είχε πληγεί από καταστρεπτικό  σεισμό. 
Η αποστολή παρέμεινε επί 4 ημέρες στον τόπο του σεισμού ανασύροντας 4 νεκρούς και μοιράζοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους  κατοίκους της περιοχής.
 
ΤΟΥΡΚΙΑ 1999
 
23 Μαίου του 2003, αποστολή της ΕΜΑΚ με 20 Πυροσβέστες  και 2 διασωστικούς σκύλους, φθάνουν την πόλη Μπουρμεντές της Αλγερίας που είχε πληγεί από καταστροφικό σεισμό, ο οποίος έχει δημιουργήσει εκτεταμένες καταστροφές. Η αποστολή παρέμεινε επί 4 ημέρες στον τόπο του σεισμού ανασύροντας νεκρούς και προσφέροντας βοήθειά  στους κατοίκους, κάτω από εξαιρετικά  δύσκολες καιρικές συνθήκες.
 
ΑΛΓΕΡΙΑ 2003
 
27 Δεκεμβρίου 2003, τμήμα  της ΕΜΑΚ αποτελούμενο από 21 Πυροσβέστες  και 2 διασωστικούς σκύλους,μεταβαίνει στην πόλη Μπάμ του Ιράν που είχε πληγεί από καταστροφικό σεισμό.Η αποστολή παρέμεινε επί 5 ημέρες στο τόπο του σεισμού ανασύροντας νεκρούς και μοιράζοντας ανθρωπιστική βοήθεια που είχε μεταφερθεί στο Ιράν από την Ελλάδα με C-130.
 
ΙΡΑΝ 2003

25 Φεβρουαρίου 2004, ομάδα   της ΕΜΑΚ με 22 Πυροσβέστες  και 2 διασωστικoύς σκύλους, αποστέλλεται στην πόλη Αλ-Χοσέιμα του Μαρόκο που είχε πληγεί από σεισμό.
Η αποστολή παρέμεινε επί 4 ημέρες στο τόπο του σεισμού μοιράζοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους  κατοίκους της περιοχής.
 
ΜΑΡΟΚΟ 2004

 

30 Δεκεμβρίου 2014, ομάδα της ΕΜΑΚ, Τμήμα αποτελούμενη από 24 Πυροσβέστες, επιχειρεί στην πόλη περιοχή Κάο Λακ της Ταϊλάνδης που είχε πληγεί από καταστροφικό τσουνάμι ύστερα από ισχυρότατο σεισμό.
Το τσουνάμι είχε κυριολεκτικά ισοπεδώσει τα πάντα σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την ακτή με υπερβολικά μεγάλο αριθμό από  νεκρούς και αγνοούμενους. Η αποστολή παρέμεινε επί 15 ημέρες στην περιοχή προσφέροντας κάθε είδους βοήθεια στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής.
 
ΤΑΪΛΆΝΔΗ 2014
 
Οι αποστολές του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτός συνόρων, σε χώρες γειτονικές, αλλά και πιο μακρινές, υπηρετούν με πραγματικό τρόπο την αλληλεγγύη και τον ουμανισμό, είναι άλλωστε το συστατικό του διεθνούς πυροσβεστικού ιδεώδους, που αναγνωρίζει την αξία της ζωής και μάχεται για αυτή χωρίς διακρίσεις και σύνορα.
 
Άλλωστε όπως διατυπώνει η ελληνική θυμοσοφία, η λύπη που μοιράζεται, είναι μισή λύπη.
 
Επιμέλεια Γιάννης Σταμούλης -Τάσος Παππάς
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis