Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 19/01/2017

Οι αποστρατείες του υπαρχηγού Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, Αθανάσιου Σερεντέλλου, και του αρχιπύραρχου, Γιάννη Ζάχου, ξεχώρισαν στα αποτελέσματα του Πρωτοβάθμιου Ανώτατου Συμβουλίου του Π.Σ., που διενεργεί τις τακτικές κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών.

Ο αντιστράτηγος Σερεντέλλος ήταν το στέλεχος που χειρίστηκε επιτυχώς τις δύσκολες πυρκαγιές της τελευταίας αντιπυρικής περιόδου. Οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως άτομο εργατικό και μεθοδικό, που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε, παρά τις μεγάλες ελλείψεις της Πυροσβεστικής σε εναέρια μέσα και εξοπλισμό, να μην φανούν τα επιχειρησιακά κενά στις μάχες που δόθηκαν το καλοκαίρι.

Ο αρχιπύραρχος Γιάννης Ζάχος ήταν το στέλεχος που είχε στηρίξει δημόσια τον τέως αρχηγό του Π.Σ. κ. Γιάννη Καρατζιά, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά από διαφωνία του με την πολιτική ηγεσία του Σώματος για το νέο βαθμολόγιο στην Πυροσβεστική. Ο κ. Ζάχος είχε κληθεί, μάλιστα, να απολογηθεί για τις δημόσιες καταγγελίες του.

Αυτό που σημάδεψε τις φετινές κρίσεις είναι οι σοβαρές καταγγελίες για παράβλεψη των θεσμικών διαδικασιών. Το θέμα ανέκυψε στις 11 Ιανουαρίου 2016 όταν περιέργως διέρρευσε ότι έγιναν οι κρίσεις και μάλιστα διέρρευσαν τα ονόματα των ανώτατων αξιωματικών που προάγονται και εκείνων που αποστρατεύονται. Το υπουργείο και το αρχηγείο διέψευσε τότε το γεγονός. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, ότι έξι ημέρες μετά οι κρίσεις έγιναν και τα αποτελέσματα είναι ακριβώς ίδια με αυτά που είχαν διαρρεύσει στις 11 Ιανουαρίου.

 «Οι κρίσεις της 11ης Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική, που αρχικώς γνωστοποιήθηκαν, είδαν το φως της δημοσιότητας σε Μ.Μ.Ε. και κατόπιν διαψεύστηκαν, τελικά, γίνονται πράξη με τη δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων. Ας ελπίσουμε πως η καταρράκωση των θεσμικών διαδικασιών και η αποστρατεία άξιων αξιωματικών δεν θα ακολουθήσουν αναξιοκρατικές επιλογές στις υπολειπόμενες κρίσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο μεταξύ, διατηρητέος κρίθηκε ο υπαρχηγός Υποστήριξης του Π.Σ. κ. Σωτήρης Τερζούδης. Τη θέση του επιχειρησιακού υπαρχηγού πήρε ο υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλειάδης. Το Συμβούλιο έκρινε, επίσης, ευδοκίμως τερματίσαντες τους υποστρατήγους ΠΣ, Στέφανο Σπανέα (επιτελάρχη) και Θεοδόσιο Δημακογιάννη.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis