Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:08 | 14/01/2015

 

Να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας ,Οικονομικών ,Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας με την οποία η κυβέρνηση επέστρεψε μόνο το 50% από τα ποσά που έπρεπε να πάρουν πίσω οι στρατιωτικοί με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με απλά λόγια "όλα ή τίποτα", λένε οι απόστρατοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών όλες οι ενώσεις “στα πλαίσια των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και τη δυναμική διεκδίκηση των οφειλομένων αναδρομικών ποσών των μηνιαίων συντάξεων κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 2192/2014 αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετική Αίτηση για την Ακύρωση της υπ’ αριθμ. πρωτ. Οικ 2/88371/ΔΕΠ/17.11.2014/ (ΦΕΚ Β 3093/18-11-2014) Κοινής Αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Υπουργού Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του πολίτη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους».

Με την ενέργεια αυτή και εξαντλώντας την φαρέτρα των νομικών μας όπλων στην παρούσα φάση επιδιώκουμε να ακυρωθεί η ειρημένη ΚΥΑ, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 86 του Ν 4307/2014 για την μερική καταβολή σε ποσοστό 50% των οφειλομένων αναπροσαρμοσμένων συντάξεων και της διαφοράς συντάξεων προς τα μέλη μας, ο οποίος νόμος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το περιεχόμενο και το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 2192/2014 αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που μας δικαιώνει πλήρως”. 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis