Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 22/06/2016

Ανασύσταση προσώπου του άνδρα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης αναμένεται να προβούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής σε μία προσπάθεια εντοπισμού της ταυτότητας του θύματος. Με την βοήθεια ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου θα επιχειρήσουν να ανασυνθέσουν χαρακτηριστικά του απανθρακωμένου προσώπου του, προκειμένου να αποτυπώσουν μία εικόνα η οποία θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική. Είναι η τρίτη φορά που ενδεχομένως θα επιχειρηθεί κάτι αντίστοιχο, οι προηγούμενες ήταν το 2013, με την ανασύσταση προσώπου τεμαχισμένου πτώματος ηλικιωμένης γυναίκας στη Ραφήνα, και πρόσφατα με άλλο τεμαχισμένο πτώμα σε εταιρεία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Και οι δύο προηγούμενες προσπάθειες, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της ταυτότητας των θυμάτων και λίγο αργότερα και των δραστών των ειδεχθών εγκλημάτων.

          Στις 15 Ιουνίου, ένας ψαράς, εντόπισε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης το πτώμα ενός νεαρού άνδρα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, επιχείρησαν από τα «ελληνικά» τατουάζ

στα χέρια του θύματος και τις δηλώσεις εξαφανίσεων, να εντοπίσουν την ταυτότητά του, χωρίς όμως προς το παρόν αποτέλεσμα. Οι δράστες είχαν προκαλέσει στο θύμα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι με «θλων και τέμνων» όργανο, ενδεχομένως και πέτρα, όπως προέκυψε από την νεκροψία-νεκροτομή.

Ο άνδρας, ηλικίας μεταξύ 30-40 χρόνων, δεν φαίνεται να είναι σεσημασμένος, όπως προέκυψε μετά την αντιπαραβολή των αποτυπωμάτων του στην τράπεζα δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.. Οι πρόσφατες δηλώσεις εξαφανίσεων δεν φαίνεται να ταιριάζουν με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του. Δίπλα στην σορό, οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα σχοινιού και ταινίας συσκευασίας, τα οποία εξετάζουν αν χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για το δέσιμο του θύματος. Αυτά τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξερευνηθούν για αποτυπώματα και DNA.

Οι δράστες με φανερή πρόθεση να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θύματος και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, προκειμένου να καθυστερήσουν τον εντοπισμό της ταυτότητάς του, περιέλουσαν το πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος του νεκρού με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Το θύμα φέρεται να φορούσε μπλουζάκι με γιακά, αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια, δεν είχε κοσμήματα ή ρολόι, ενώ δεν βρέθηκε κινητό τηλέφωνο ή άλλα στοιχεία που θα βοηθούσαν τις έρευνες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό του σεξουαλικού εγκλήματος, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σημείο συνάντησης ζευγαριών, που περνούν ιδιωτικές τους στιγμές μέσα σε αυτοκίνητα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι αστυνομικοί είχαν προβεί στην ανασύσταση προσώπου ενός άνδρα, το τεμαχισμένο πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε εταιρεία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Το θύμα είχε βαριές και θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μερικές ημέρες αργότερα διαπίστωναν ότι το θύμα ήταν ένας 41χρονος Βούλγαρος

διερμηνέας-μεταφραστής. Ως δράστες της άγριας δολοφονίας είχαν συλληφθεί η 43χρονη σύντροφός του, η οποία είχε υποδείξει ως συνεργό της τον 45χρονο φίλο του θύματος.

          Με ανασύσταση προσώπου του θύματος, οι αστυνομικοί είχαν φθάσει στην εξιχνίαση εγκλήματος στις 16 Σεπτεμβρίου 2013. Μία 84χρονη γυναίκα, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε βρεθεί τεμαχισμένη μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη Ραφήνα στις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους. Μετά τη δημοσιοποίηση της «ρετουσαρισμένης» φωτογραφίας της, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα πολιτών, μεταξύ των οποίων της κόρης του θύματος, η οποία δεν είχε επικοινωνία μαζί της για περισσότερο από ένα μήνα. Την είχε αναζητήσει σε διαμέρισμα στα Πατήσια, και στη συνέχεια δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Στο διαμέρισμα ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του θύματος, και οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον δράστη στο στενό περιβάλλον της 84χρονης. Ο 28χρονος εγγονός της είχε προσαχθεί ως ύποπτος. Αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος και στο διαμέρισμα της γιαγιάς του.

Στις 21 Αυγούστου 2013, επισκέφθηκε τη γιαγιά του, φιλονίκησαν, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο. Την επόμενη μέρα, με μαχαίρι και πριόνι τεμάχισε το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στο σπίτι του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκε. Μάλιστα, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα της Ασφάλειας και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ο δράστης ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής. Ο 28χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε διαφορές με τη γιαγιά του, επειδή τον επέκρινε για τη ζωή που έκανε. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, δεν εργαζόταν και συζούσε με άλλη γυναίκα με τρία παιδιά. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε κατά λάθος τη γιαγιά του, όταν αυτή "έπεσε" πάνω στο μαχαίρι, την ώρα που καθάριζε ένα φρούτο...

 

 

 

www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis