Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:28 | 22/11/2015

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομίας Αθηνών

 

Τον τελευταίο καιρό που η χώρα μας αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα ο μηχανισμός της Αστυνομίας βρίσκεται σε μια συνεχή κινητοποίηση για να αντιμετωπίσει από τη μεριά της το ζήτημα.

Έτσι τον τελευταίο καιρό δυνάμεις μας μετακινούνται και αποσπούνται στα επίμαχα νησιά εισόδου προσφύγων για να βοηθήσουν τις εκεί αστυνομικές υπηρεσίες στην είσοδο, καταγραφή και ταυτοποίηση των μεταναστών.

Δυστυχώς όμως για πολλοστή φορά και παρά τις έντονες και επανειλημμένες αντιδράσεις μας η διοικητική μέριμνα είτε είναι ανύπαρκτη είτε είναι ατελής. Αρχικώς είχαμε τις ξαφνικές μετακινήσεις δυνάμεων της Δ.Α.Ε.Α. με άγνωστο τον ακριβή χρόνο επιστροφής.

Στην πορεία ο χρόνος άφιξης στα νησιά απείχε παρασάγγας από την τακτοποίηση των συναδέλφων στους χώρους διαμονής, με τους συναδέλφους να περιφέρονται χωρίς τροφή και για ώρες στα λιμάνια των νησιών.

Τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο για τις δυνάμεις που πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα, να μην έχει προβλεφθεί ο τρόπος, να μην είναι δυνατή η είσοδος τους στο πλοίο της γραμμής λόγω έλλειψης χρημάτων για τα ναύλα και αναγκαστικά οι συνάδελφοι να παρακαλούν τον πλοίαρχο του εκάστοτε καραβιού για να ανέβουν στο πλοίο!

Σε άλλες περιπτώσεις, να αναμένουν πολλές ώρες ώστε να γεμίσουν τα ειδικά δρομολόγια μεταφοράς προσφύγων για να φύγουν μαζί με αυτούς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλειά τους και όλα αυτά χωρίς διοικητική μέριμνα για τροφή κατά τη διάρκεια των πολύωρων ταξιδιών.

Στις περιπτώσεις των αποσπάσεων η υπηρεσία έχει μεριμνήσει για την κάλυψη των εξόδων διαμονής ενώ οι εκτός έδρας αποζημιώσεις παραπέμπονται στις καλένδες. Επιπροσθέτως, δεν έχει φροντίσει ώστε οι εκεί δυνάμεις να έχουν συνεχώς τα απαραίτητα είδη για την προστασία της υγείας τους κατά τη διάρκεια της ταυτοποίησης όπως γάντια, μάσκες, απολυμαντικά υλικά κ.ά.

Η Ένωση Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους υπευθύνους και τονίζει ότι οι συνάδελφοί μας δεν αποτελούν αντικείμενα αλλά ανθρώπινες ψυχές με συγκεκριμένες αντοχές, υπομονή ενώ σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν επαίτες.

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το υπενθυμίζουμε σε όλους όσους το ξεχνούν συστηματικά.

Για το Δ.Σ.

- Ο -

Αντιπρόεδρος

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

- Ο -

Γεν. Γραμματέας

ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis