Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:58 | 23/11/2017

Ύστερα από τις τελευταίες δηλώσεις όσον αφορά τις πτήσεις  από Ελλάδα προς Γερμανία και άλλες χώρες Σένγκεν και την επαναφορά των επισταμένων ελέγχων  των επιβατών από Ελλάδα, η Ένωσή μας τονίζει ότι οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών έχουν υποστεί ειδικές εκπαιδεύσεις και κατέχουν την εμπειρία και την επαγγελματική κατάρτιση και χρησιμοποιούν υλικοτεχνική υποδομή υψηλής τεχνολογίας ώστε να καταλαμβάνουν τους παράνομους μετανάστες από και προς οποιονδήποτε προορισμό του εξωτερικού,  οι οποίοι κάνουν χρήση παραποιημένων ή γνήσιων εγγράφων που χρησιμοποιούνται από άλλα φυσικά πρόσωπα.

   Οι εν λόγω καταγγελίες δεν ευσταθούν και θεωρούμε ότι τα κράτη μέλη της E.E. και ειδικότερα χώρες που διαθέτουν τους πόρους αντί να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορα τους (κάτι που προβλέπεται από την συνθήκη και δεν είναι επιλήψιμο ή αρνητικό) θα έπρεπε να ενισχύσουν την χώρα μας με ανθρώπινο δυναμικό (Frontex) και υλικοτεχνική υποδομή έτσι ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι σχετικοί έλεγχοι στα σύνορα της  και κατ’ επέκταση των σύνορα της Ευρώπης.

   Η χώρα μας έχει θαλάσσια, χερσαία και εναέρια σύνορα τα οποία είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης και διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος ακτών στην Ε.Ε.. και ως το πρώτο σύνορο - σημείο εισόδου στις χώρες της ζώνης Σένγκεν είναι γεγονός ότι δέχεται την μεγαλύτερη  πίεση λόγου του τεράστιου όγκου των μεταναστών και προσφύγων.

   Επομένως καλό θα ήταν να μην αφήνουν ολομόναχη την χώρα μας,  να σηκώσει το βάρος των μεταναστευτικών ροών,  αντικείμενο με το οποίο έχει επιφορτιστεί αποκλειστικά και μόνο η ΕΛ.ΑΣ. επιφέροντας μάλιστα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

   Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να είναι αποτελεσματική η αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

   Κανένας δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει τις ικανότητες των Αστυνομικών που υπηρετούν  στο διαβατηριακό έλεγχο του Αερολιμένα Αθηνών  καθώς και τον αυξημένο ζήλο με τον οποίο αυτοί επιτελούν τα καθήκοντα τους.

  Για το Δ.Σ.

-O-                                                                               -O-

Πρόεδρος                                                                          Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis