Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 03/06/2017

 Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας επισκέφθηκε την 1/6/2017 και ώρα 10:00 στην Τρίπολη, στο γραφείο του, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγο κ. Τριγώνη Δημήτριο όπου και συζητηθήκαν τα κάτωθι τρέχοντα θέματα: 

1ον Της ασφάλειας και υγιεινής των κρατητηρίων του Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ όπου και επισημάνθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν από την μεταφορά προβληματικών κρατουμένων από το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ αναφορικά με την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων φρουρών όσο και των λοιπών κρατουμένων. 

Η τακτική αυτή ζητήθηκε να αναθεωρηθεί καθώς δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην υπηρεσία μας μεταφέροντας τα θέματα του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου στους δικούς μας χώρους κράτησης. Παράλληλα εθίγη και το χρόνιο πρόβλημα της ανισομερούς κατανομής βαρών αναφορικά με την διαχείριση του μεταναστευτικού από τις Δ-νσεις Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελ/σου. 

Επισημάνθηκε η συμβολή της Ένωσής μας κατά το χρονικό διάστημα που δεν υπήρχε συνεργείο καθαρισμού για να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία των κρατητηρίων και η υγιεινή συναδέλφων και κρατουμένων καθώς είχε προμηθεύσει με είδη καθαρισμού και υγειονομικό υλικό ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που θα επιβάρυναν τη διαμονή των κρατουμένων και των συναδέλφων φρουρών. 

2ον Της λειτουργίας της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και την ανάγκη εφοδιασμού της με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή καθώς και την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής από άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσής μας, τουλάχιστον για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να διευκολυνθεί στο μέτρο του δυνατού το έργο των συναδέλφων που θα υπηρετήσουν σε αυτό και να δοθεί ο ανάλογος χρόνος της συγκρότησης της γραμματείας του, καθώς και της ενημέρωσης-εκπαίδευσης των συναδέλφων που θα την επανδρώσουν σε κάποια ειδικά θέματα. 

3ον Συζητήθηκαν επιπλέον οι ιδιαιτερότητες των δύο πλέον μικτών υπηρεσιών του νομού μας του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και του Α.Τ. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ τόσο όσον αφορά τον χαρακτήρα τους ως προς τον χειρισμό διαφορετικών αντικειμένων από τα ίδια πρόσωπα, αλλά και σε ότι αφορά την απόσταση κυρίως του Α.Τ. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ από την έδρα της Διευθύνσεως και τον χρόνο που θα χρειαστεί για την άφιξη συναδέλφων από το Ναύπλιο στην Ερμιονίδα σε περίπτωση που θα χρειαστεί συνδρομή, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη να είναι πάντα επανδρωμένο με την οργανική του δύναμη, ώστε να μην παρουσιαστούν δυσλειτουργίες στην υπηρεσία αυτή. 

Δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά του κ. Γενικού ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την ικανοποίηση των ως άνω ζητημάτων. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis