Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 19/10/2018

Επανέρχεται μετά από χρόνια το θέμα της εναρμόνισης του ωραρίου των αστυνομικών με αυτό της Δημόσιας Υπηρεσίας, το οποίο σύμφωνα με συντεχνιακούς, αν δεν διευθετηθεί, πιθανόν να δούμε και αστυνομικούς διαδηλωτές (με πολιτικά) στους δρόμους.

[custom:google-ads]

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού Αστυνομίας (ΜΕΠΑ) για σύγκλησή της ώστε να συζητηθεί το θέμα του ωραρίου των αστυνομικών. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος του ΣΑΚ, Κυριάκος Χαραλάμπους, θα πρέπει να αρθεί η αδικία σε βάρος των αστυνομικών που χρονολογείται.

Όπως εξήγησε, μέχρι το 1991 οι αστυνομικοί εργάζονταν 42 ώρες και στη συνέχεια το ωράριο μειώθηκε στις 40 που ισχύει μέχρι και σήμερα, ενώ όλη η υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία εργάζεται 37,5 ώρες την εβδομάδα. Θα πρέπει και οι αστυνομικοί να εργάζονται το ίδιο ωράριο με τους δημόσιους υπαλλήλους, προσθέτοντας ότι τώρα αναμένεται η σύγκληση της ΜΕΠΑ ώστε να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί επί τέλους μια λύση. 

Ο κ. Χαραλάμπους πρόσθεσε ότι λόγω της ισχύουσας κατάστασης οι αστυνομικοί έχουν σύμφωνα με μελέτες, 13ο μισθό κάθε οκτώ χρόνια, αφού ο 13ος που λαμβάνουν καλύπτεται λόγω των επιπλέον ωρών που εργάζονται. Η Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί στο αίτημα αυτό αλλά θεωρείται σίγουρο ότι δεν το απορρίπτει αλλά είναι δύσκολο να γίνει άμεσα η εναρμόνιση, αφού αυτό θα εξυπακούει και την αύξηση του προσωπικού για κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν με τη μείωση των ωρών εργασίας.

Για το θέμα θα πρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια πηγή, να γίνει μελέτη για τις ανάγκες που θα προκύψουν από τις ώρες που θα μειωθούν, ώστε να κοστολογηθεί η δαπάνη και να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις. Η κυβέρνηση ποτέ δεν ήταν εναντίον της εναρμόνισης του ωραρίου των αστυνομικών με αυτό της Δημόσιας Υπηρεσίας, αλλά θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι κάλυψης των κενών που θα προκύψουν, ανέφερε στον «Φ» κυβερνητική πηγή.

Σημειώνεται ότι αυτό το διάστημα συζητείται στη Βουλή και το αίτημα των ειδικών αστυνομικών για εξομοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων με αυτά των κανονικών αστυνομικών, αίτημα που προσκρούει προς το παρόν στην αρνητική θέση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού. Ήδη έχουν γίνει αποδεκτά τα αιτήματα τους για αύξηση των αδειών ασθενείας όπως τους κανονικούς αστυνομικούς καθώς και για τα ωφελήματα επ’ αδραγαθία. Η μείωση του ωραρίου των αστυνομικών θα αφορά όλους τους αστυνομικούς, τόσο τους κανονικούς όσο και τους τακτικούς ειδικούς αστυνομικούς.

www.philenews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis