Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:43 | 19/03/2021

Η γαλλική εταιρεία παραγωγής στρατιωτικών οχημάτων Arquus παρουσιάζει το νέο και αρκετά ενδιαφέρον «Scarabee». Ένα όχημα που φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης.

To Scarabee είχε παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή πριν ένα χρόνο κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο χώρο της παγκόσμιας πολεμικής βιομηχανίας. Σήμερα, η γαλλική εταιρεία Arquus προχωρά στην κατασκευή του και δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες τεχνικές λεπτομέρειες γύρω από το νέο της προϊόν. Οι καινοτομίες του εν λόγω οχήματος, που προορίζεται κυρίως για ανιχνευτής σε εχθρικά εδάφη, αφορούν σε τρία βασικά σημεία: το τύπου stealth αμάξωμα δεν είναι ανιχνεύσιμο από συσκευές εντοπισμού, μπορεί να κινηθεί διαγώνια εφόσον απαιτείται και η υβριδική του μορφή του επιτρέπει να αλλάζει θέσεις αθόρυβα χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια.

Η γαλλική εταιρεία αναφέρει πως οι compact διαστάσεις του Scarabee επιτρέπουν τη μεταφορά του μέσω διαφόρων μέσων (C-130, αποβατικά και άλλα), ενώ αν είναι απαραίτητο μπορεί να πραγματοποιηθεί ρίψη του και από τον αέρα.

Φυσικά, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στις off road ικανότητες, όπου εκ πρώτης όψεως εντυπωσιάζουν. Έτσι, το μόνιμα τετρακίνητο Scarabee μπορεί να κινηθεί σε ανηφορικά τμήματα έως 60 μοίρες, να προσπελάσει εμπόδια νερού 3 μέτρων και να διασχίσει τάφρους 1,5 μέτρων. Ο V6 πετρελαιοκινητήρας των 300 ίππων προσφέρει τελική ταχύτητα άνω των 130 χλμ./ώρα και συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ που μπορεί να δώσει «boost» 100 επιπλέον ίππων. Το βάρους 8 τόνων Scarabee φέρει ειδική θωράκιση και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα πλήθος πυροβόλων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Arquus, το Scarabee θα κινήσει το ενδιαφέρον αρκετών χωρών του ΝΑΤΟ και όχι μόνο. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Κώστας Φούζας

Πηγή:  iefimerida.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis