Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:13 | 06/07/2016

Οι στρατιωτικοί γάμοι που τελούνται από Αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις και κάνουν τη διαφορά.

Ο γαμπρός μπορεί να κομπιάζει λίγο παραπάνω, όμως οι ξεχωριστές τιμές που αποδίδονται στη νύφη (ανάλογες με αυτές γάμων πριγκίπισσας), το σπάνιο θέαμα που απολαμβάνουν οι καλεσμένοι και το πνεύμα της συναδελφικής αλληλεγγύης που πάντα δεσπόζει σε τέτοιους γάμους θεωρούμε ότι αποζημιώνουν του πάντες.

Ο πρόσφατος γάμος του πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και Διοικητή του B' Αστυνομικού Τμήματος Γιώργου Πικράκη μας θύμισε εκ νέου τη μαγευτική αυτή ατμόσφαιρα (διαβάστε ΕΔΩ την σχετική δημοσίευση).

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το γάμο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ekriti.gr:

gamos2.jpg

gamos.jpg

Όσο για εκείνους που δεν είχαν την τύχη να παρευρεθούν ποτέ σε στρατιωτικό γάμο, το policenet.gr παραθέτει κάποιες από τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι ένστολοι γαμπροί:

- Ο γαμπρός είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει όλες τις ευρηματικές εντολές του αγήματος, κάποιες από τις οποίες είναι " φίλησε τη νύφη",  "φώναξε ότι  αγαπάς και αυτή και την πεθερά σου" ή "πήγαινε να της φέρεις ότι γλυκό ζητήσει". 

-Ο γαμπρός βγάζει το ένα παπούτσι και δηλώνει πως πλέον του μπήκαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι…

-Υπάρχουν και τα καψόνια που φέρνουν το γαμπρό εκτός… Εκκλησίας με το πλήθος να απορεί που πηγαίνει και τελικά να καταλήγει σε διπλανή οικία από την οποία επιστρέφει με ένα …ταψί.

-Κρατώντας το ταψί αναφέρει στην νύφη, «θα με λιώσεις, θα με ρέψεις, στο ταψί θα με χορέψεις»…

-Ένα άλλο συνηθισμένο καψώνι, αφορά μια …σόδα που πρέπει να πιει ο γαμπρός και να αναφωνήσει «δεν …χωνεύεται με τίποτα αυτό που έκανα»….

-Ο γαμπρός μπορεί ακόμη να βρεθεί αντιμέτωπος με «όρκο βαρύ» και να αναφωνήσει:

 

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην γυναίκα μου, υπακοή στην πεθερά μου και στους νόμους της.

Να καταθέτω χωρίς αντίρρηση μέχρι το τελευταίο ευρώ του μισθού μου στην γυναίκα μου. Να υπακούω στην πεθερά μου και να εκτελώ με προθυμία τις διαταγές της.

Να εκπληρώνω την νύχτα τα καθήκοντα μου και να διάγω γενικά ως πιστός και φιλότιμος την …παντόφλα».

 

Τυχεροί όσοι παρευρίσκονται σε τέτοιους γάμους και φυσικά τυχερές οι γυναίκες τους !!

Είδη γάμου και βάπτισης- Αθηνά Μιχαλομιχελάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis