Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:56 | 30/04/2015

Οι Γερμανοί έχουν πλέον το δικαίωμα να προσβάλλουν την αστυνομία, σύμφωνα με απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα οι πολίτες μπορούν να «στολίζουν» την αστυνομία, αρκεί τα σχόλιά τους να μην απευθύνονται σε μεμονωμένο αστυνομικό.


Η απόφαση του δικαστηρίου προέκυψε έπειτα από την καταδίκη γυναίκας σε 15 ώρες κοινοτικής εργασίας επειδή φορούσε κονκάρδα που έγραφε «FCK CPS» (Γαμ… τους αστυνομικούς»).

Σύμφωνα με τον δικαστή, λοιπόν, η γυναίκα έχει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου επομένως «η προβολή των λέξεων “FCK CPS” σε δημόσιο χώρο δεν είναι αξιόποινη πράξη, εξαιτίας του βασικού δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης».



Την γυναίκα είχαν σταματήσει αστυνομικοί το 2013 επειδή φορούσε μπλούζα με το σύνθημα και της ζητήθηκε να επιστρέψει στην κατοικία της για να αλλάξει.

Εκείνη διαμαρτυρήθηκε, αλλά λίγες ημέρες αργότερα την σταμάτησαν εκ νέου επειδή φορούσε την κονκάρδα με το ίδιο σλόγκαν και κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε αστυνομικό.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάνθηκε πως το σύνθημα δεν στόχευε σε έναν συγκεκριμένο αστυνομικό, αλλά ήταν μορφή έκφρασης για την αστυνομία γενικότερα.

Βέβαια, το δικαστικό σώμα επισήμανε πως οποιοσδήποτε προσβάλει με στόχο συγκεκριμένους ενστόλους θα τιμωρείται. 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis