Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:43 | 24/03/2020

Κρατούν τα τιμόνια σκαφών του Λιμενικού Σώματος, περιπολούν μέρα ή νύχτα στη θαλάσσια οριογραμή μεταξύ ακτών της Σάμου και μικρασιατικών παραλίων και με επιδέξιους χειρισμούς είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση. Η επιθετική τακτική της τουρκικής πλευράς δεν επιτρέπει ούτε στιγμή αδράνειας. Επιχειρήσεις αποτροπής, καταδιώξεις διακινητών και δασώσεις προσφύγων γίνονται σε 24ωρη βάση, ενώ δεν λείπουν και τα επεισόδια εμπλοκής με τουρκικές ακταιωρούς.

Η 29χρονη Δέσποινα Διακοβασίλη και η 31χρονη Έφη Καλλιοντζή, έχουν παράλληλες διαδρομές που τις οδήγησαν στην πρώτη γραμμή φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και της Ευρώπης. Τα τέσσερα χρόνια που υπηρετούν στο Σώμα συνέπεσαν με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στη γηραιά ήπειρο.

Οι δύο νεαρές φρουροί του Ανατολικού Αιγαίου, κυβερνήτες αντίστοιχα ενός περιπολικού και ενός ναυαγοσωστικού του Λιμενικού Σώματος, διηγούνται στο «Έθνος της Κυριακής» ιστορίες δραματικής διάσωσης ανθρώπων στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αλλά και περιστατικά εμπλοκής με τουρκικές ακταιωρούς. Περιγράφουν τις «μάχες» που δίνουν καθημερινά ...

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου του Βασίλη Ιγνατιάδη στην ιστοσελίδα   ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis