Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 03/12/2019

Σε ένα ψήφισμα δέκα σημείων κατέληξε η γενική συνέλευση του συνδέσμου αποστράτων αστυνομικών ν. Ροδόπης «η Αγία Ειρήνη» που διεξήχθη την Παρασκευή 29/11 στο αστυνομικό μέγαρο της Κομοτηνής.

Τα σημεία του ψηφίσματος αφορούν τα συνταξιοδοτικά και όχι μόνο δικαιώματα των αποστράτων και είναι τα εξής:

  1. Άμεση διακοπή από την ενιαία σύνταξη της παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης, κατ’ εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.
  2. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, σε ότι αφορά το Ν. 4093/12 με την πλήρη επαναφορά των συντάξεων, στα επίπεδα του Αυγούστου 2012, την ενσωμάτωση  του υπολοίπου 50% στη σύνταξη.
  3. Την συντομότερη έκδοση της Συνταξιοδοτικής Πράξης, σήμερα η καθυστέρηση υπερβαίνει τα δύο χρόνια.
  4. Άμεση εφαρμογή του άρθρου 45 Ν. 4256/2014, που αφορά την οικονομική ενίσχυση των επικουρικών ταμείων από τα πρόστιμα της Τροχαίας.
  5. Άμεση απόδοση της εισφοράς υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων, που καθιερώθηκε με το άρθρο 102 του Ν. 4387/2016 με αδικαιολόγητη καθυστέρηση έχει υπερβεί τα τρία έτη (2017,2018 και 2019).     
  6. Πρόταση στο ίδρυμα Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας να αυξηθεί ο χρόνος κάλυψης των συνταξιούχων από (10) σε δεκαπέντε (15) έτη.
  7. Παρέμβαση για την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας μας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας.
  8. Παρέμβαση προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία για καταβολή εισφορών προς τα ταμεία να γίνεται με δόσεις και όχι εφάπαξ.
  9. Παρέμβαση προς το Ίδρυμα Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε η συμμετοχή των Αποστράτων να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική.  
  10. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου  που καθορίζει νέο υπολογισμό, όπου επιφέρει μεγάλες μειώσεις των συντάξεων.

20 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η «Αγία Ειρήνη»
Ο σύνδεσμος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής και με αυτή την αφορμή τιμήθηκαν τα 26 Ιδρυτικά μέλη που δημιούργησαν το Σύνδεσμο το 1999.  Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α) Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Αχμέτ Ιλχάν, ο διευθυντής Αστυνομίας Ροδόπης αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου αποστράτων Ξάνθης Θεοφάνης Καραπιπέρης, ο γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Δράμας Γεώργιος Κουντούρης, η γραμματέας  της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Ροδόπης Σταματία  Καλογριά, ο αντιπρόεδρος της τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης.

Εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός υπολογισμός.

Πηγή:  xronos.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis