Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:25 | 26/05/2015

Από τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου της Φιλαδέλφεια, σε εκείνη ενός τρίχρονου παιδιού, αλλά και σε εκείνη των 100 αστυνομικών, και του ανθρώπου που του έγδαραν το πρόσωπο και το έραψαν σε μπάλα ποδοσφαίρου. Όλες οι ανατριχιαστικές δολοφονίες από τη μαφία και τα καρτέλ που συγκλόνισαν τον κόσμο.

10. Angelo Bruno

 

 

 

 

Ο Angelo Bruno ήταν ένας από τους σημαντικότερους μαφιόζους της Φιλαδέλφεια, οι καλές του διασυνδέσεις και οι ιταλικές του ρίζες τον βοήθησαν να φτάσει τη δραστηριοποίηση της συμμορίας του σε ένα πολύ υψηλό επίπεδε. Ωστόσο, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να το κάνουν να επιβληθεί στα μέλη της ίδιας του της συμμορίας, καθώς δολοφονήθηκα από τον σύμβουλό του.

Ο Antonio Caponigro ή "Tony Bananas" ήταν αυτός που κινούσε ουσιαστικά τα νήματα της συμμορίας, καθώς πάντα κατάφερνε να υποβάλλει την άποψή του, έτσι θέλοντας να γίνει εκείνος ο αρχηγός αποφάσισε να τον σκοτώσει. Μετά τη δολοφονία όλη η μαφία που δραστηριοποιούνταν στις ΗΠΑ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι και τη Φιλαδέλφεια ενώθηκαν εναντίων του και τον κυνήγησαν μέχρι που τον δολοφόνησαν.

9. Οι Wo Shing Wo σκότωσαν ένα βαρώνο ναρκωτικών

 

 

 

Οι Wo Shing Wo που είναι η πιο γνωστή και πιο επικίνδυνη συμμορία του Χονγκ Γκονγκ και ελέγχουν τα πάντα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, τα τυχερά παιχνίδια και τις μεταφορές δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βγάλουν από τη μέση έναν βαρώνο ναρκωτικών και μέλος της συμμορίας τους.

Η δολοφονία έγινε την μέση της ημέρας έξω από ένα νοσοκομείο, όπου είχε καταφύγει ο άτυχος άνδρας για να σωθεί, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μια ομάδα μεταμφιεσμένων και άρχισαν να τον πυροβολούν.

8. Η ιταλική μαφία εκτέλεσε ένα μικρό παιδί

 

 

 

Μπορεί ο κώδικας της μαφίας να απαγορεύσει την ανάμειξη των παιδιών στις υποθέσεις, αλλά και στις αντιπαλότητες των οικογενειών, φαίνεται όμως πως δεν διατηρείται πάντα.

Το 2014 η Ιταλική μαφία απέδειξε πως είναι αιμοσταγής καθώς στο στόχαστρο της βρέθηκε ένα τρίχρονο παιδί, του οποίου ο παππούς είχε εμπλακεί σε εμπόριο ναρκωτικών. Η δολοφονία του παιδιού από τη Ndrangheta δεν συγκλόνισε μόνο την Ιταλία, αλλά και τη δημόσια κοινή γνώμη.

7. Η σφαγή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

 

 

 

Η συγκεκριμένη σφαγή ήταν μια από τις πιο σεκταριστικές στην ιστορία των συμμοριών και της μαφίας. Το 1929 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η μαφία με αρχηγό τον Αλ Καπόνε αποφάσισε να αντιμετωπίσει μια αντίπαλη συμμορία και να λύσουν τις διαφορές τους με τη χρήση των όπλων.

Έτσι, τα μέλη της συμμορίας του Αλ Καπόνε ντύθηκαν αστυνομικοί και προσέγγισαν τα μέλη των Moran δολοφονώντας τους έναν προς έναν, με τις αρχές να μην έχουν αρκετά στοιχεία για να συλλάβουν τους υπαιτίους.

6. Η βραζιλιάνικη PCC κατακρεουργεί την αστυνομία

 

 

 

Η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη βραζιλιάνικη συμμορία είναι η PCC, δραστηριοποιείται κυρίως στο Σάο Πάολο και ελέγχει όλες τις εγκληματικές ενέργειες στη χώρα όπως εμπορία ναρκωτικών, δολοφονίες, κλοπές κλπ.

Το 2012 τα μέλη της συμμορίας ήθελα την αστυνομία έξω από τις υποθέσεις τους και αν στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στις αρχές δολοφόνησαν 100 αστυνομικούς. Στις περισσότερες φορές οι αστυνομικοί βρισκόταν εκτός υπηρεσίας ή στο σπίτι τους, όπου οι οικογένειες του έζησαν τον απόλυτο τρόμο και έγιναν μάρτυρες των δολοφονιών τους.

5. Οι Χουάρεζ έραψαν το πρόσωπο του δολοφονηθέντα σε μπάλα

 

 

 

Το μεξικανικό καρτέλ Χουάρεζ έμοιαζε μέχρι πριν από λίγο καιρό με ερασιτεχνική εγκληματική ομάδα, ωστόσο όλα άλλαξαν μετά από τη δολοφονία που συντάραξε τον κόσμο. Ο Hugo Hernandez είχε συνεργαστεί με τη συμμορία, ωστόσο φαίνεται πως κάτι έκανε λάθος, αφού τα μέλη της τον δολοφόνησαν τον τεμάχισαν και μοίρασαν τα μέλη του στον δρόμο της πόλης Σιναλόα.

Μάλιστα, οι αρχές που τα περισυνέλεξαν ανέφεραν πως το πρόσωπό του είχε γδαρθεί και το δέρμα του είχε ραφτεί σε μια μπάλα.

4. Μεξικάνικο καρτέλ αποκεφάλισε 5 δασκάλους

 

 

 

Το Ακαπούλκο έχει οικειότητα με τη παρανομία, την εγκληματικότητα και τις δολοφονίες λόγω της δραστηριοποίησης στην περιοχή των καρτέλ ναρκωτικών. Έτσι, όταν ένα καρτέλ προσπάθησε να καταλάβει τον έλεγχο της πόλης οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για την απραξία της κυβέρνησης, μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και πολύ δάσκαλοι και καθηγητές.

Το καρτέλ για να δείξει την αποφασιστικότητά του αλλά και για να προειδοποιήσει τις αρχές για την ανάμειξή τους στις δουλειές του, αποκεφάλισε 5 δασκάλους και άφησε τα κεφάλια του έξω από ένα δημοτικό σχολείο.

3. Τα κρεμασμένα πτώματα από γέφυρα

 

 

 

Ένα ακόμα Μεξικάνικο καρτέλ έχει διαπράξει ένα από τα εγκλήματα που έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Αυτή τη φορά το φρικτό περιστατικό έλαβε χώρα στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Το 2014 γύρω από την πόλη Nuevo Laredo, κοντά στα σύνορα, περίπου 23 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τα καρτέλ. Εννιά από τα πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα στη γέφυρα του κεντρικού αυτοκινητόδρομου, ενώ άλλα 14 βρέθηκαν αποκεφαλισμένα κοντά στη γέφυρα, την ώρα που τα κεφάλια τους εντοπίστηκαν κοντά στο κέντρο της πόλης.

2. Η δολοφονία των 43 μαθητών

 

 

 

Το Σεπτέμβριο του 2014 η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από την εξαφάνιση 43 μαθητών και των καθηγητών τους στην πόλη Ιγκουάλα του Μεξικό. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους αποδείχθηκε πως οι μαθητές και οι καθηγητές τους είχαν απαχθεί και δολοφονηθεί από τα καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Τα άψυχα σώματα των παιδιών εντοπίστηκαν σε μια χωματερή σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την πόλη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες διαδηλώσεις, που απαιτούσαν την άμεση δράση του κράτους, αλλά και την παραίτηση του προέδρου Enrique Peña Nieto.

1. Η εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης

 

 

 

Το Μάρτιο του 2011 το Μεξικό αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της κοινή γνώμης χάρη στις δολοφονίες και τις απαγωγές από τα καρτέλ ναρκωτικών. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της εγκληματικής δράσης των καρτέλ βρέθηκε η πόλη Allende.

Περίπου 300 κάτοικοι της πόλης έπεσαν θύματα απαγωγής από τα καρτέλ, με αποτέλεσμα κανείς από αυτούς να μην καταφέρει αν διασωθεί, μέχρι και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν η τύχη τους. Τρία χρόνια αργότερα άλλοι 100 εργάτες εξαφανίστηκαν με τις αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια για την υπόθεση. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη, όπου έχει περάσει ολοκληρωτικά στην κυριαρχία των καρτέλ ναρκωτικών που πραγματοποιούν εισαγωγές και εξαγωγές κυρίως στις ΗΠΑ.

(Πηγή:  TheRichest)

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis