Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 08/04/2015

O κ. Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό είπε ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να επαναφέρει η Ρωσία τις εμπορικές της σχέσεις με την Ελλάδα στο επίπεδο που ήταν στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι «Η Ελλάδα θα είναι ένα από τα βασικά κέντρα διανομής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο πρόεδρος είπε ότι «Η Ελλάδα δεν έθεσε θέμα οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων έργων ενδεχομένως να δανειοδοτηθούν σχέδια», και συμπλήρωσε πως «Αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε». Τόνισε πως το ρωσικό ενδιαφέρον είναι για τα λιμάνια και τις υποδομές, όπως και για τον ενεργειακό τομέα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα είναι μια χώρα κυρίαρχη που μπορεί να κάνει χρήση της γεωστρατηγικής της θέσης προς όφελος των Ελλήνων πολιτών στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από την συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς. Μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στις ελληνορωσικές σχέσεις που ήταν σε ύφεση τα τελευταία χρόνια. Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων συζήτησε την δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τα τουρκικά σύνορα στην Ελλάδα. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Φέραμε την άνοιξη στις μεταξύ μας σχέσεις» είπε, από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας. 

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας από τη Μόσχα στην Αθήνα, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «η Ελλάδα δεν είναι επαίτης να γυρνά στις χώρες και να ζητά λύση στο χρηματοδοτικό της πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύση, γιατί αλλιώς δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα ζημία, αλλά θα έχει και η Ευρώπη»

Όσον αφορά τη συνάντηση των δύο ηγετών ο κ. Πούτιν επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υποδέχθηκε στις 13:40 στο Κρεμλίνο. Στη σύντομη συζήτηση των δύο ηγετών μπροστά στις κάμερες, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να επαναφέρουν τις εμπορικές σχέσεις τους στο σημείο στο οποίο βρίσκονταν μέχρι πέρυσι. Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την θερμή υποδοχή και εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στη Μόσχα και κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία «αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατομμύρια απλούς ανθρώπους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για τη μεγάλη αποφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης».

Πηγή:popaganda.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis