Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:04 | 16/10/2018

Όσα χρόνια και όσοι ηθοποιοί να περάσουν, το κοινό δεν χορταίνει να βλέπει τον Κόμη Δράκουλα στη μεγάλη ή τη μικρή οθόνη.

Και η επόμενη εμφάνισή του προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς θα την επιμεληθούν οι δημιουργοί της σειράς «Sherlock», Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις.

[custom:google-ads]

Αντίθετα όμως με τη σειρά που εκτόξευσε την καριέρα του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, το «Dracula» δεν θα φέρει τον ήρωά του στη σύγχρονη εποχή, αλλά θα εκτυλίσσεται το 1897, όπως ακριβώς και το πρωτότυπο μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, «στην Τρανσυλβανία του 1897 ο αιμοδιψής Κόμης καταστρώνει τα σχέδιά του για να κατακτήσει το βικτωριανό Λονδίνο. Και μην ξεχνάτε: οι νεκροί ταξιδεύουν γρήγορα».

via GIPHY

Η σειρά θα αποτελείται από τρία 90λεπτα επεισόδια, όπως ακριβώς και το «Sherlock» και θα προβληθεί από το BBC One στην Αγγλία και από το Netflix στον υπόλοιπο κόσμο. Ανάλογα με την υποδοχή της από τον κοινό θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν κι άλλες σεζόν. Σε κοινή τους δήλωση, οι Μόφατ και Γκάτις σημειώνουν: «Ανέκαθεν υπήρχαν ιστορίες για ένα κάποιο μεγάλο κακό. Και αυτό που είναι τέλειο στον “Δράκουλα” είναι ότι ο Μπραμ Στόκερ είναι πως έδωσε στο κακό το δικό του ήρωα».

Πάντως η τελευταία απόπειρα μεταφοράς του «Δράκουλα» στη μικρή οθόνη ατύχησε. Η σειρά «Dracula» του 2013 με τον Τζόναθαν Ρις Μέιερς ακυρώθηκε μετά από την πρώτη σεζόν των 10 επεισοδίων.

via GIPHY

Βέβαια αν μιλάμε για τον αυθεντικό Δράκουλα του Στόκερ και του 1897, αξεπέραστη παραμένει μέχρι σήμερα η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα με τον Γκάρι Όλντμαν. Μακάρι η νέα σειρά να την πλησιάσει έστω και λίγο.

 reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis