Οι δικαστές σκέφτονται πώς θα αξιοποιήσουν το «παράνομο» υλικό του Χαϊκάλη

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Οι δικαστές σκέφτονται πώς θα αξιοποιήσουν το «παράνομο» υλικό του Χαϊκάλη

Ο Γ. Αποστολόπουλος θα εξεταστεί, πιθανότατα στην Ασφάλεια, με την ιδιότητα του υπόπτου - Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει ακόμη και το ενδεχόμενο το υλικό να χρησιμοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι θεωρείται «παράνομο»

Τρόπους για να αξιοποιήσουν το υλικό που είχε προσκομίσει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παύλος Χαϊκάλης αναζητούν, σύμφωνα με πληρηφορίες, οι αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει ακόμη και το ενδεχόμενο το υλικό να χρησιμοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι θεωρείται «παράνομο».

Μάλιστα, μια τέτοια απόφαση βρίσκει εφαρμογή σε νομολογία του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει χρήση ανάλογου υλικού, εφόσον αφορά σε ενδεχόμενη διάπραξη δωροδοκίας κρατικού λειτουργού.

Πάντως, ο Γ. Αποστολόπουλος, που είναι το πρόσωπο που έχει κατονομαστεί από το βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα εξεταστεί, πιθανότατα στην Ασφάλεια, με την ιδιότητα του υπόπτου.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι από το πρωί οι πληροφορίες ήταν αντικρουόμενες, δημιουργώντας ένα θολό τοπίο γύρω από την υπόθεση. Αρμόδιες πηγές, έλεγαν ότι το χρονικό διάστημα που θα καταθέσει το πρόσωπο-κλειδί παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται και η περίπτωση το συγκεκριμένο πρόσωπο να εμφανιστεί αυτοβούλως για να καταθέσει καθώς ήδη έχει δηλώσει πως έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Πηγή:protothema.gr