Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:13 | 24/11/2016

Αναστάτωση και εκνευρισμός επικρατεί στη Σχολή Αστυφυλάκων, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δόκιμοι έχουν γίνει «λάστιχο».

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), έχει διαπιστωθεί σειρά αυθαιρεσιών από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το ιδιότυπο καθεστώς που ισχύει για την πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων, τους αναθέτουν διαρκώς καθήκοντα, χωρίς να χορηγούν ρεπό.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, διοικητές υπηρεσιών έχουν χρησιμοποιήσει δοκίμους σε υπηρεσία, κατά παράβαση του κανονισμού. Ενδεικτική είναι η περίπτωση δόκιμου αστυφύλακα, με μικρή διάρκεια φοίτησης, που βρέθηκε σκοπός σε φυλάκιο αστυνομικού τμήματος, χωρίς επίβλεψη και με αυτόματο όπλο...

Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού έχει οδηγήσει σε καψώνια εις βάρος των δοκίμων, που στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους αναλαμβάνουν πρακτική άσκηση σε υπηρεσίες.

Ωστόσο, τα πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι οι δόκιμοι αντιμετωπίζονται σαν απόφοιτοι και «κανονικοί» αστυνομικοί. Από τη μία «φορτώνονται» διαρκώς υπηρεσίες, ώστε να παίρνουν οι μελλοντικοί συνάδελφοί τους τα ρεπό τους, από την άλλη ορισμένοι τους τοποθετούν ακόμα και σε μέτρα ασφάλειας.

Οικογένειες δοκίμων παραπονέθηκαν εντόνως στην ΠΟΑΣΥ για την πίεση που ασκείται στα παιδιά τους και κυρίως γιατί απασχολούνται ακατάπαυστα, και πέραν των προβλεπομένων, σε μέτρα τάξης και ασφάλειας.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η «Υπηρεσία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι δόκιμοι αστυφύλακες τελούν υπό ιδιότυπο υπηρεσιακό καθεστώς, και τους αναθέτει ευρείας κλίμακας αστυνομικά καθήκοντα, ωσάν να έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυφυλάκων, χωρίς όμως να τους ανταμείβει ανάλογα ή έστω να τους παρέχει τις προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις». Και καταλήγει: «Δεν είναι δυνατόν πριν καν ονομαστούν οι συνάδελφοί μας να έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα υπηρεσιακής αυθαιρεσίας εις βάρος τους».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε στο «Εθνος» ότι το ζήτημα ετέθη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Κ. Τσουβάλα, και αναμένεται άμεσα να εκδοθεί διαταγή που θα αφορά την απόδοση των ρεπό στους δοκίμους, αλλά και την τήρηση των προβλεπομένων σχετικά με τις υπηρεσίες που τους ανατίθενται.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Πηγή:  www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis