Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:51 | 19/10/2016

Του Νίκου Δημητριανάκη - Εφημερίδα Παραπολιτικά

Εννιά δραστήριες ακτιβίστριες δίνουν εντυπωσιακό «παρών» στον «Ρουβίκωνα»! Η περιβόητη «αναρχική συλλογικότητα», που προκαλεί ανησυχία στην Αστυνομία με αιφνιδιαστικές καταλήψεις, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή ακόμη και επιθέσεις, έχει έντονη θηλυκή παρουσία. Υπολογίζεται ότι ποσοστό περίπου 40% της ομάδας των ακτιβιστών είναι γυναίκες - μερικές από αυτές με εξαιρετική εμφάνιση. Συμμετέχουν ωστόσο σε ειδικές ενέργειες των αντιεξουσιαστών, όταν δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθούν για σοβαρά αδικήματα, και βρίσκονται υπό την προστασία των συντρόφων τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για κοπέλες, πολλές από αυτές φοιτήτριες ή υπάλληλοι (κυρίως σε μαγαζιά), με πολύχρονη παρουσία στον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίες ενισχύουν τον «Ρουβίκωνα». Επιπλέον, αρκετές είναι σύντροφοι ηγετικών μελών της οργάνωσης, που αριθμεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αστυνομικούς, συνολικά 35 μέλη.

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΕΣ

Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για δραστήριες γυναίκες, που στο Διαδίκτυο και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αφήνουν ελάχιστα ίχνη παρουσίας, ενώ είναι προσηλωμένες στην πολυποίκιλη δράση της οργάνωσης. Η πρώτη εκδήλωση στην οποία οι ακτιβίστριες του «Ρουβίκωνα» φέρεται να έδωσαν δυναμικό «παρών» ήταν την 1η Απριλίου 2015, όταν τα μέλη της συλλογικότητας είχαν εισβάλει στο προαύλιο της Βουλής, όπου άνοιξαν πανό που έγραφε: «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους» και αφορούσε κρατουμένους στις φυλακές της χώρας. Σε αυτή την κινητοποίηση υπήρξε μία από τις πιο μαζικές παρουσίες των γυναικών του «Ρουβίκωνα».

Οι ακτιβίστριες, με τζιν παντελόνια, καρό πουκάμισα, ριχτές μπλούζες και τσάντα στην πλάτη, κινούνταν με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στους βουλευτές αλλά και στους έκπληκτους αστυνομικούς, ενώνοντας τις φωνές τους με τους άλλους αναρχικούς. Οι αστυνομικές Αρχές αναλύουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες αυτής της εκδήλωσης προκειμένου να ανακαλύψουν την ταυτότητα των γυναικών-μελών της οργάνωσης καθώς και άλλα στοιχεία της παρουσίας τους.

Από σύγκριση στοιχείων, πληροφοριών αλλά κι από προσαγωγές που έγιναν, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία για μερικές κοπέλες που συμμετέχουν στην ομάδα των ακτιβιστών, η οποία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 40 «εμφανίσεις»-παρεμβάσεις εντός και εκτός Αττικής. Σημαντικά στοιχεία και για το «γυναικείο τμήμα» των αντιεξουσιαστών-ακτιβιστών του «Ρουβίκωνα» συγκεντρώθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια και τον Οκτώβριο του 2015, όταν σημειώθηκε εισβολή στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Λεωφόρο Συγγρού. Η ομάδα των ακτιβιστών αυτών κατευθύνθηκε αμέσως στην ταράτσα του κτιρίου, όπου ανάρτησε δύο πανό και πέταξε φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν «Αντίσταση στα νέα μέτρα - Ολοι στους δρόμους».

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου προσήγαγαν συνολικά 19 άτομα, από τα οποία πέντε γυναίκες, και τα οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τότε υπήρξε και μια ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα  www.parapolitika.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis