Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 26/09/2019

Συνεδρίασε χθες, 25 Σεπτεμβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών Θεμάτων κ. Βασίλειο ΠΑΝΤΑΖΗ για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας στο διαρρεύσαν, από την προηγούμενη συνεδρίαση, διάστημα, ενώ συζητήθηκαν και ορισμένα θέματα που τέθηκαν εκ μέρους μελών του.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ πριν αναφερθεί στα θέματα που μας απασχολούν αυτό το διάστημα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη σημαντική συμμετοχή στην κοινή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι, παρά τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί για τη διοργάνωσή της, λόγω του ότι ήταν πρόσφατη η κυβερνητική αλλαγή, καταφέραμε και στείλαμε ηχηρά μηνύματα και δώσαμε το στίγμα μας στους νέους Κυβερνώντες, απαιτώντας να γίνουν πράξη οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις για το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο και την επικινδυνότητα της εργασίας.

Αναπτύσσοντας στη συνέχεια τα θέματα για τα οποία αγωνιζόμαστε αυτήν την περίοδο, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να επιδειχθεί από όλα τα μέλη του ΔΣ η δέουσα ετοιμότητα ώστε με τις προτάσεις μας να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Από πλευράς Εκτελεστικής Γραμματείας θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα πολιτικά κόμματα για την προώθηση των αιτημάτων μας, που εκκρεμούν από την προηγούμενη ακόμα κυβέρνηση. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να μην εκφράσουμε την έκπληξή μας για ορισμένες αποφάσεις της νέας Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που μας βρίσκουν αντίθετους, γι’ αυτό εκφράσαμε και τη διαμαρτυρία μας ανήμερα (20-09-19) της συνεδρίασης του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναρτώντας σχετικό πανό έξω από τα γραφεία μας, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθούμε παιγνιδάκια στις πλάτες των συναδέλφων μας. Αφορμή για την αντίδρασή μας αυτή ήταν οι αποφάσεις της Ηγεσίας για ενίσχυση των Υπηρεσιών μόνο της Αθήνας και εν μέρει της Θεσσαλονίκηςη συγκέντρωση προσωπικού σε ορισμένες μόνο Υπηρεσίες χωρίς σχεδιασμό και για τα μάτια του κόσμουη αναζήτηση εθελοντών για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Κρήτη κ.λπ. Εκφράζουμε δε την ικανοποίησή μας διότι όλες οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις επισημαίνοντας ότι για τον κ. Υπουργό Ελλάδα είναι μόνο η Αττική και η Θεσσαλονίκη αφού αποκλείει όλη την υπόλοιπη χώρα από το δικαίωμα ενίσχυσής της με αστυνομικούς, στερώντας το αγαθό της ασφάλειας από τους υπόλοιπους πολίτες. Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί το θέμα αυτό και θα προβεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το ΔΣ ότι, δυστυχώς, η εκκρεμότητα της έκδοσης νέου π.δ. για τα οδοιπορικά, κατ’ εφαρμογήν του νόμου ν.4336/2015 συνεχίζεται, καθόσον έγινε γνωστό ότι θα δοθεί νέα εξάμηνη παράταση. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να πιέζουμε για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων οικονομικού χαρακτήρα, ενώ άμεσα θα επαναφέρουμε την επίλυση του προβλήματος των μεταγωγών ψυχικά νοσούντων ατόμων, σύμφωνα με την πρότασή μας προς την προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία, η οποία δεν θεσμοθετήθηκε λόγω της προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.

Αναφερόμενος, συμπληρωματικά, στις δράσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων κ. Βασίλειος ΠΑΝΤΑΖΗΣ, ενημέρωσε το ΔΣ για τις διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και στελέχη του Υπουργείου τους σχετικά με τις προτάσεις μας, αναφορικά με την αναγκαία τροποποίηση του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του νέου Ποινικού Κώδικα, καθώς επίσης και για άλλα θέματα, όπως η δυνατότητα υποβολής νέων αιτημάτων για χορήγηση δανείων από το ΤΕΑΠΑΣΑ, δεδομένου ότι στην αρχική φάση της διαδικασίας αυτής δεν είχαν εξαντληθεί όλα τα διαθέσιμα κονδύλια, η εύλογη καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Φθιώτιδας για την πλημμελή αποζημίωση μετακινηθέντων συναδέλφων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα – ένα θέμα που αναδείχθηκε στην Ηγεσία του Σώματος και μέχρις ότου επιλυθεί, ενεπλάκη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας, όλη η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης κ.λπ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την απάντηση ερωτημάτων και ζητημάτων που τέθηκαν από μέλη του ΔΣ, όπως: α) η καθυστέρηση της καταβολής των αναδρομικών σε χήρες θανόντων αστυνομικών – ζήτημα που είχαμε καταγγείλει ως Ομοσπονδία από το Δεκέμβριο του 2018, αφού το θέμα αυτό δεν είναι καινούργιο, αλλά παλιό και χαρακτηριστικό της αναλγησίας των τότε Κυβερνώντων, που πολλές φορές έχουμε τονίσει με αφορμή τις συνταξιοδοτικές διατάξεις, β) η κατάργηση οργανικών θέσεων – ένα θέμα που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους ως συνδικαλιστικό κίνημα και έχουμε προβεί, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, τα τελευταία χρόνια, σε πολυποίκιλες αντιδράσεις, γ) οι μεταθέσεις των συναδέλφων και η καταστρατήγηση των προεδρικών διαταγμάτων – ζητήματα που καταδικάζουν διαχρονικά όλες οι Ενώσεις και η Ομοσπονδία μας, επιδιώκοντας πάντα την υπεράσπιση των συναδέλφων, αλλά και των πολιτών και δ) η συσσώρευση πολλών αιτημάτων στο Ίδρυμα Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας – ένα πρόβλημα που ανέκυψε πρόσφατα, λόγω εκλογών και αλλαγής της διοίκησης και άμεσα καταγγέλθηκε από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας μας στο ΔΣ του Φορέα, ευελπιστώντας ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, σε αρνητική δε περίπτωση, η ΠΟΑΣΥ θα αντιδράσει δυναμικά, δεδομένου ότι η λειτουργία του βασίζεται στις εισφορές των συναδέλφων.

Η Ομοσπονδία και με τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει τη διαχρονική της θεσμική θέση και αγωνιστική στάση, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το μέτωπό της είναι αρραγές και διαρκές απέναντι στα προβλήματα και τις παθογένειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Με γνώμονα το συμφέρον των μελών της, αλλά και της κοινωνίας που αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της, συνεχίζει τον αγώνακαλώντας για άλλη μια φορά τους Κυβερνώντες να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Παιγνίδια και πολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος αστυνομικών και πολιτών,

δεν θα περάσουν!

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis