Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 05/03/2017

«Πράσινο φως» ανάβει ο Αρειος Πάγος στους εργοδότες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες και τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών των εργαζομένων τους όταν εκείνοι παραιτούνται και πιάνουν δουλειά σε ανταγωνιστική επιχείρηση.

Οπως έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο, τα στοιχεία που θα ανακτούν οι εργοδότες, μπορούν να χρησιμοποιούνται σε αστικές ή ποινικές διεκδικήσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που έκρινε ο Α. Πάγος, οι εργαζόμενοι έστελναν e-mails με επιχειρηματικά στοιχεία στην εταιρεία στην οποία μετέπειτα προσελήφθησαν.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει θέμα παραβίασης του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων και των επικοινωνιών των εργαζομένων, ούτε προϋποτίθεται η λήψη της συναίνεσής τους για το άνοιγμα των αρχείων τους.

Τέλος, στην απόφαση τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν «καλή πίστη» προς τον εργοδότη τους και να μην ενεργούν ανταγωνιστικές πράξεις οι οποίες βάπτουν τα συμφέροντά του.


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis