Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 26/11/2019

Οι Ευρωπαίοι δαπάνησαν τουλάχιστον 11,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017 για την αγορά παράνομης κάνναβης, επιβεβαιώνοντας ότι η μαριχουάνα είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά των ναρκωτικών.

Στην ετήσια έκθεσή του, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας αναφέρει ότι η συνολική αγορά ναρκωτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ύψους τουλάχιστον 30 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2017, έναντι 24 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2013.

Η παγκόσμια αγορά παράνομων ναρκωτικών ανέρχεται σε 426-652 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρεται στην έκθεση. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι εκτιμήσεις για την ευρωπαϊκή αγορά είναι συντηρητικές.

Η παράνομη αγορά φυτικής κάνναβης και της ρητίνης της κάνναβης αντιπροσωπεύει το 39% της αγοράς ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 8% το 2013, με τα έσοδα των εγκληματικών οργανώσεων να υπερβαίνουν κατά πολύ την νόμιμη αγορά.

[custom:google-ads]

Τα καταστήματα μαριχουάνας στην Καλιφόρνια, την μεγαλύτερη νόμιμη αγορά κάνναβης στον κόσμο, έχουν έσοδα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του κλάδου.

Η κάνναβη που καταναλώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράγεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη.

Η εισαγόμενη ρητίνη προέρχεται κυρίως από το Μαρόκο, ενώ η Αλβανία είναι σημαντικός εξαγωγέας φυτικής κάνναβης, αναφέρεται στην έκθεση, που προειδοποιεί ότι οι τιμές και η δραστικότητα αυξάνονται.

Η κοκαΐνη είναι το δεύτερο σε κατανάλωση παράνομο ναρκωτικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πωλήσεις που απέφεραν έσοδα τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2017, ενώ η αγορά της ηρωίνης ανέρχεται σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η ευρωπαϊκή αγορά ναρκωτικών χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από καταναλωτές που έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη ποικιλία υψηλής καθαρότητας και υψηλής δραστικότητας προϊόντων», αναφέρεται στην έκθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Επιτροπή Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis