Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 05/07/2015

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες ξεπηδούν όλο και περισσότερα δημοσιεύματα-αναλύσεις για τις καταστροφικές συνέπειες ενός Grexit. Ας ελπίσουμε ότι καλλιεργείται ένα κλίμα για να δοθεί επιτέλους στην Ελλάδα μια λογική συμφωνία...

Και ξεκινάμε από την γερμανική Handelsblatt η οποία προειδοποιεί λίγο εώς πολύ τους Γερμανούς ότι σε περίπτωση Grexit η γερμανική κεντρική τράπεζα θα καταγράψει πολύ σημαντικές απώλειες με συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκτέλεση του γερμανικού προϋπολογισμού και να απαιτηθούν (μαντέψτε τι...) ναι, μέτρα λιτότητας.

Από την άλλη οι Γάλλοι επικεντρώνονται στα γεωπολιτικά θέματα. Αναφέρονται καταρχάς στο θέμα των μεταναστευτικών ροών που θα επιβαρρύνουν περαιτέρω τις ευρωπαϊκές χώρες μόλις καταρρεύσει το ανάχωμα που λέγεται Ελλάδα.

Επίσης ζωηρές κινήσεις βλέπουν και από την Κίνα, η οποία αναμένεται να κάνει οικονομική απόβαση σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, προχωρόντας στο μεγαλύτερη σχέδιο επενδυτικής διείσδυσης της υπερδύναμης.

Αλλά όπως είπα ας ελπίσουμε ότι απλά προλειαίνουν το έδαφος για μια συμφωνία...

Σχετικά δημοσιεύματα: naftemporiki.gr,onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis