Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 13/05/2019

Σε μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση κατέληξε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) σε ό,τι αφορά τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35, που θα ενισχύσει τρομερά τις δυνατότητες των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στο πεδίο μάχης του μέλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικός αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση – έδρα των περιβόητων «Aggressors» της USAF, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα «ρωσικά» επιβλητικά μαχητικά F-15.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, η Υφυπουργός Άμυνας Χέδερ Γουίλσον, επιβεβαίωσε τα σχέδια για την επανενεργοποίηση της μοίρας «Aggressor» στην αεροπορική βάση Nellis για την εκπαίδευση των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός της Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλαίσιο αυτό θα μετακινηθούν περίπου 11 μαχητικά αεροσκάφη F-35A Lightning II στην εν λόγω αεροπορική βάση που βρίσκεται στη Νεβάδα, προκειμένου να ενταχθούν με τα «ρωσικά» F-15.

Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός οφείλεται στα χρώματα και την παραλλαγή που έχουν τα μαχητικά αεροσκάφη, ώστε να βελτιώσουν τις ικανότητες των πιλότων της USAF αλλά και για να ενισχύσουν την δυναμική της 65ης Μοίρας «Aggressor».

Αυτό επισήμανε χαρακτηριστικά και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Πτέραρχος David L. Goldfein «Οι μοίρες Aggressor έχουν αναδείξει και βελτιώσει τις δεξιότητες των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1970».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «παρέχουν μια δόση ρεαλισμού στις ασκήσεις στον αέρα και η αξία τους στην κατάρτιση των πιλότων είναι ζωτικής σημασίας».

Η διαδικασία «μετάθεσης» των μαχητικών F-35, που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην αεροπορική βάση Eglin, τα οποία θα ενταχθούν στην «ρωσική» μοίρα θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, διότι πρέπει να «καλυφθεί» το κενό που θα δημιουργηθεί από την μεταφορά τους σε άλλη αεροπορική βάση.

Καταληκτικά, η Μοίρα «Aggressor» με την ισχύ και την επιβλητική παρουσία που θα της προσφέρουν τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35, σίγουρα θα βοηθήσει το προσωπικό και τις δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρήσουν σε πιο απαιτητικές ασκήσεις, εκπαιδεύσεις και να αποκτήσουν το «πάνω χέρι» ως προς την επιχειρησιακή ετοιμότητα όταν κληθούν να αναπτυχθούν.

Πηγή: onalert.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis