Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:02 | 05/12/2015

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της φυσικής και πολιτικής τους ηγεσίας είχαν τα μέλη του δ.σ. της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στους οποίους και έθεσαν τις προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή μας.

Ειδικότερα, η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στη Ρόδο στο πλαίσιο της παρουσίασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή μας και μάλιστα τέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Θέμη Καλαμάτα, οι οποίες αφορούν την διατήρηση του αστυνομικού σταθμού στο Γεννάδι και την αναβάθμιση του αστυνομικού σταθμού Αφάντου και Αστυνομικό Τμήμα και όχι την κατάργηση τους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε για το θέμα αυτό αναφέρονται τα εξής:
«Την 02/12/2015 πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το γ.γ. Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου αντιστρατήγου Κωνσταντίνου ΜΙΧΕΡΙΝΑ και του προϊσταμένου Επιτελείου Α.Ε.Α. αντιστρατήγου Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ στα πλαίσια της παρουσίασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. στο Νότιο Αιγαίο.

Η Ένωσή μας χαιρέτησε και επικρότησε το σύνολο των προτάσεων του Γενικού Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αντιστρατήγου Γεωργίου ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ όπως αυτές παρουσιάσθηκαν στους τοπικούς φορείς, στους Αξιωματικούς όλων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στους συνδικαλιστικούς φορείς.

Ιδιαίτερα από την Ένωσή μας η πρόταση για Αστυνομικό Τμήμα Διαχείρισης Μεταναστών και Προσφύγων με έδρα τη Ρόδο θεωρείται αναγκαία και επιβεβλημένη.
Από πλευράς Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατατέθηκαν προφορικά επιπρόσθετα ως προς το προσχέδιο της αναδιάρθρωσης οι εξής προτάσεις:

Α) Διατήρηση και όχι κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Γενναδίου.
Β) Αναβάθμιση σε Αστυνομικό Τμήμα και όχι κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου.
Η Ένωσή μας έλαβε προφορική δέσμευση για υλοποίηση των προτάσεών μας.

Επί του συνόλου του σχεδίου οργάνωσης και αναδιάρθρωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Ένωσή μας συμφωνεί απολύτως με το σχεδιασμό Α.Ε.Α. όπως αυτή παρουσιάσθηκε από τον κ. Γενικό Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αστυνόμος Α’
Ο γεν. γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΟΥ
αστυνομικός υποδιευθυντής».

 

 

 

http://www.rodiaki.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis