Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 27/03/2015

Διαβάστε το εισαγωγικό σημείωμα ενημέρωσης του σωματείου των αστυνομικών Δίωξης Λαθρομετανάστρευσης Θεσσαλονίκης για τη συναντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και το διευθυντή του, κ.κ. Πανούση και Μαστρογιάννη και στη συνέχεια αναλυτικά το δελτίο Τύπου, με το οποίο γίνονται

γνωστές οι εκατερωθεν θέσεις και οι δεσμεύσεις.

" Στις 18/03/2015 η Ένωση πραγματοποίησε συνάντηση στο υπουργείο μας  στην Αθήνα με τον υπουργό κ.Πανούση και τον ειδικό συνεργάτη του κ. Μαστρογιάννη παρουσία της βουλευτού  Α' Θεσ/νίκης και Γ' Αντιπροέδρου της Βουλής κας Χαραλαμπιδου Δέσποινας σε εξαιρετικό κλίμα.

Αναλύθηκαν κυρίως  θέματα που αφορούν τον κλάδο Αλλοδαπών και ειδικότερα την Δ/νση Αλλοδαπών Θεσ/νίκης και αφού συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας από την Ένωση για την καλύτερη και αμεσότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων παραθέσαμε το κάτωθι δελτίο τύπου με τις βασικές προτάσεις μας. 

Οι θέσεις των αστυνομικών και οι δεσμεύσεις Πανούση 


Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Θεσσαλονίκης εκπροσωπεί και διεκδικεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των μελών  της και γενικότερα του προσωπικού που εργάζεται στον κλάδο Αλλοδαπών με γνώμονα την δημόσια τάξη -ασφάλεια και την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων .
 
Η καθημερινή μας τριβή με το αντικείμενο του κλάδου Αλλοδαπών καθώς και η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια,  μας καθιστά ικανούς όποτε και από οποιονδήποτε μας ζητηθεί  να καταθέσουμε προτάσεις που θα συμβάλλουν τόσο στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Μετανάστευσης   όσο και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε επιχειρησιακό επίπεδο.
 Αποτελεί βασική μας Αρχή οτι  οι  προτάσεις μας   θα πρέπει πάντα  να γίνονται σε συνεργασία  με την πολιτική και την  την φυσική  μας ηγεσία  σε κλίμα αμοιβαίας  εμπιστοσύνης λαμβάνοντας υπόψιν τις νέες συνθήκες κι ανάγκες που δημιουργούνται στην Μεταναστευτική πολιτική.
 
Για αυτούς τους λόγους  σήμερα δηλώνουμε  την στήριξή στην Ηγεσία του Υπουργείου μας  όπως οφείλουμε καταθέτοντας παράλληλα   και τις κάτωθι προτάσεις:
 
1)      Επίσπευση διαδικασιών πολιτικού ασύλου (TDV) .(Διεύρυνση της έννοιας του ασύλου επίσπευση ενεργειών για την χορήγησή του, για την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους και όσες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες καθώς και λειτουργία  χώρων φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας.)
2)      Παρουσία γιατρών (παθολόγων-ψυχολόγων) στα κρατητήρια αλλοδαπών  για την Υγειονομική  περίθαλψη.
3)      Λειτουργία φαρμακείου στις κεντρικές Διευθύνσεις (Θεσσαλονίκη – Αθήνα ) για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων και των κρατούμενων.
4)      Χορήγηση εμβολίων  στους συναδέλφους.
5)     Ενισχυση  Υλικοτεχνικού  εξοπλισμού των Υπηρεσιών μας
6) Ενδυνάμωση  των Υπηρεσιών μας και συνεργασία με αντιστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού.
7.) Μέτρα πρόληψης και περιστολής της παράνομης μετανάστευσης, κυρίως μέσω μιας αποτελεσματικής πολιτικής επιστροφής, που θα σέβεται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα.
 
Με τα τιμής,
 
 
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
ΧΑΣΕΚΙΔΗΣ Δημήτριος                                      ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ Αναστάσιος

http://www.bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis