Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 16/10/2018

Για άλλη μία φορά είχαμε επίθεση κουκουλοφόρων εναντίων αστυνομικών δυνάμεων. Μία επίθεση  με εμπρηστικές  βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Στο κεντρικότατο Τμήμα της Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιοι είναι οι δράστες; Μα φυσικά τα «γνωστά καλά παιδιά»  που με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους   δρουν ως μπαχαλάκηδες, για να καταστρέψουν κτίρια και να επιφέρουν  οποιαδήποτε  σωματική βλάβη στους αστυνομικούς.

Από την έως τώρα δράση τους έχουμε αρκετούς τραυματίες συναδέλφους. Ο αριθμός των τραυματιών  αυξάνεται όπως και οι άναδρες επιθέσεις τους.

Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να σταματήσει αυτή η κατάσταση;

Μέχρι πότε η αστυνομία  θα ανέχεται τέτοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές;

Υπάρχουν επαρκείς δίκυκλες αστυνομικές δυνάμεις για να μπορέσουν κυρίως  να αποτρέψουν  τέτοιες καταστάσεις;

Οι ιδεοληψίες ορισμένων μπόρεσαν να επιβάλλουν τη διάλυση μίας τέτοιας ομάδας που κυρίως δρούσε υποστηρικτικά στις διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ και της  Υ.Α.Τ.

Με την αυθαίρετη  ρετσινιά του φασίστα στον κάθε αστυνομικό, που υπηρετούσε στην ομάδα αυτή,  επέβαλλαν στην τότε πολιτική και φυσική μας ηγεσία να υπογράψει τη διάλυση της.

Αντί να επισημανθούν και να  διορθωθούν τα τυχόν  λάθη που υπήρχαν  στον τρόπο δράσης της δίκυκλης ομάδας προτίμησαν την κατάργηση της. Ακολουθήθηκε η τακτική του πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι.

Ήρθε η ώρα  με νηφαλιότητα να επανεξεταστεί η επανίδρυση  της  δίκυκλης αστυνομικής ομάδας που θα περιπολεί κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ρόλος της ομάδας αυτής θα είναι να υποστηρίζει τις αστυνομικές δυνάμεις, να  προλαμβάνει, να αποτρέπει ή και  να  καταστέλλει  τις έκνομες ενέργειες των μπαχαλάκηδων-  κουκουλοφόρων.

[custom:google-ads]

Θέσετε κανόνες στην εμπλοκή και  στη  δράση της δίκυκλης ομάδας.

Πάνω από τις ιδεοληψίες υπάρχει η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των αστυνομικών.

Με σεβασμό στους Νόμους και το Σύνταγμα του Κράτους ας αποφασίσουν άπαντες τι αστυνομία θέλουν. Θέλουν μία Αστυνομία άβουλη και φοβισμένη ή θέλουν μία Αστυνομία αποτελεσματική και ωφέλιμη για τους πολίτες;

Το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας θα πρέπει να το παρέχουμε σε όλους τους πολίτες. Πρέπει όμως και εμείς οι αστυνομικοί  να νοιώθουμε  και να είμαστε  ασφαλείς.

Κανέλλος Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis