Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 14/03/2016

Υλικό από τις κάμερες καταστημάτων και επιχειρήσεων έξω, ακόμη και μακρύτερα, από τους σταθμούς μετρό του Κεραμεικού και Μοναστηρακίου, αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε μία προσπάθεια εντοπισμού των δραστών των δύο επιθέσεων, όταν εκείνοι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν εντοπίσει τέτοιο υλικό, όπου διακρίνονται κάποια άτομα με ρουχισμό αντίστοιχο εκείνων που συμμετείχαν σε κάποιες από τις επιθέσεις και έχουν μπει στη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους.

Στο μεταξύ, επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προτίθεται να ενισχύσουν τη φύλαξη σταθμών μετρό και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, με εμφανείς περιπολίες, ενώ εξετάζεται η περίπτωση χρησιμοποίησης διμοιριών των ΜΑΤ με την υποστήριξη μηχανοκίνητων ομάδων «Όμικρον», πρώην ΔΕΛΤΑ, για την αποτροπή καταδρομικών επιθέσεων και προσπάθεια σύλληψης των δραστών.

Το χρονικό των επιθέσεων

Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, εμφανίστηκαν στον σταθμό μετρό στο Μοναστηράκι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Χρησιμοποιώντας  σκερπάνια και βαριοπούλες, έσπασαν 8 αυτόματους πωλητές, 5 ακυρωτικά μηχανήματα, δύο υαλοπίνακες από προθήκες χάρτη, δύο υαλοπίνακες από γραφείο σταθμάρχη, ένα θυροτηλέφωνο και ένα ATM τράπεζας. Έγραψαν πάλι συνθήματα για «ελεύθερες μετακινήσεις για όλους» και φέιγ βολάν για συλλογική άρνηση πληρωμών.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί μερικές ώρες νωρίτερα, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, όταν έξι κουκουλοφόροι με παρόμοιο «οπλισμό» είχαν εμφανιστεί στο σταθμό μετρό «Κεραμεικός». Είχαν απομακρύνει τον σταθμάρχη με λεκτικές απειλές και στη συνέχεια έσπασαν έξι αυτόματους πωλητές εισιτηρίων, 6 ακυρωτικά μηχανήματα, 2 ATM τραπεζών και τα τζάμια του σταθμαρχείου. Έγραψαν με σπρέι τα ίδια συνθήματα. Σημειώνεται ότι ήταν το τρίτο περιστατικό ανάλογης επίθεσης στον συγκεκριμένο σταθμό, από την αρχή λειτουργίας του.

«Διπλή» ήταν και η επίθεση στις διμοιρίες των ΜΑΤ, που φυλάσσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ξημερώματα Κυριακής μια ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε εκτοξεύοντας πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει ένα 24ωρο νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής, όταν μία ομάδα ατόμων εκτόξευσε οκτώ βόμβες μολότοφο εναντίον της διμοιρίας στην οδό Διδότου. Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή φθορές, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες επιθέσεις είχαν καταγραφεί και στις 4 Μαρτίου στους σταθμούς μετρό Συγγρού-Φιξ και στα Πευκάκια στη Ν. Ιωνία, με παρόμοιες καταστροφές σε αυτόματους πωλητές εισιτηρίων και ακυρωτικά μηχανήματα, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis