Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 01/01/2017

Μικρές ή μεγάλες σε διάρκεια, εντυπωσιακές ή χιουμοριστικές, καλές σκηνές σε κακές ταινίες, σημαντικές ή «φανταχτερές», αυτές είναι οι σκηνές που ξεχωρίσαμε, θυμόμαστε και αγαπήσαμε το 2016.

 

Χαίρε, Καίσαρ! 
Ο Ρέιφ Φάινς, σαν άλλος Τζορτζ Κιούκορ, προσπαθεί να δώσει λίγη από τη χάρη του στον σφιγμένο, άμαθο καουμπόι Άλντεν Έρενραϊχ με σπαρταριστά αποτελέσματα, στην πιο αστεία και αξιομνημόνευτη σκηνή της σάτιρας του κλασικού Χόλυγουντ από τους αδερφούς Κοέν

Η Επιστροφή
Όλοι έχουν συνδέσει την ταινία με μεγάλη σκηνή πάλης του Ντι Κάπριο με την αρκούδα, όμως η εναρκτήρια σκηνή μάχης της ταινίας είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, που σε βάζει από νωρίς μέσα στο κλίμα της ταινίας.

Το Δωμάτιο
Η γλυκύτερη στιγμή μιας μεγάλης ταινίας με τον μικρό Τζακ να βλέπει για πρώτη φορά από κοντά έναν σκύλο.

Deadpool
Ακόμη και όσοι δεν θεωρούν το «Deadpool» κάτι σπουδαίο, ξεχώρισαν από αυτό την εναρκτήρια σκηνή του που παρουσιάζει τους συντελεστές της ταινίας ως κατόχους στερεοτυπικών ρόλων σε μια ακριβή παραγωγή τη στιγμή που η κάμερα εξερευνά μια «παγωμένη» σκηνή δράσης.


Πάρτι με... λουκάνικα
Πιθανά ολόκληρη η ταινία να γυρίστηκε επειδή ο Σεθ Ρόγκεν και η παρέα του ήθελαν να γυρίσουν αυτη τη σκηνή.

10 Cloverfield Lane
Ο ρόλος που έψαχνε η Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ για να ξεχωρίσει βρέθηκε σε αυτό το ιδιαίτερο spin-off του Cloverfield όπου η ίδια κρατείται όμηρος ενός ανθρώπου με αμφίβολες προθέσεις. Η σκηνή της απόδρασης είναι το highlight της ταινίας

Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος
Είναι αλήθεια πως σκηνή με 12 υπερήρωες, σε χρόνια γεμάτα από ταινίες με υπερήρωες, δεν είχε ξαναγυριστεί. Η απόλυτη σκηνή για τους fans της Marvel.

Η Άφιξη
Η πρώτη επαφή αλλά και ολόκληρη η προσέγγιση της μαθησιακής διαδικασίας από τη γλωσσολόγο ηρωίδα της Έιμι Άνταμς παρουσιάζεται με το πρέπον δέος από τον Ντενί Βιλνέβ, άλλωστε είναι από τις σπάνιες φορές στο σινεμά που γήινοι και εξωγήινοι δεν βρίσκονται απέναντι κρατώντας όπλα.

Doctor Strange
Η πιο out-of-the-box παραγωγή της Marvel περιείχε μια σειρά από σκηνές που ξεπερνούσαν τα συνήθη δημιουργικά όρια που είχε θέσει η εταιρία. Με εμφανείς τις επιρροές του Inception εδώ, το κυνηγητό στην Νέα Υόρκη αποκτά άλλη διάσταση.

Ο Κούμπο και οι 2 Χορδές
Η περιπέτεια του Κούμπο απαιτούσε καταβύθιση σε σκοτεινά μονοπάτια της μνήμης, με το απειλητικό «μάτι» να αποτελεί μια ασυνήθιστα εφιαλτική εικόνα για animation.

Sieranevada
Είναι πολλές οι αξιομνημόνευτες στιγμές έτσι όπως τις έχει στήσει ο Κρίστι Πούιου στην ταινία που φέρνει κοντά τους συγγενείς μιας οικογένειας, όμως το παρελθόν της χώρας δίνει μια πολύ δυνατή σκηνή όπου συγκρούεται η παλιά με τη νέα γενιά.

Toni Erdmann
Το τραγούδι της Γουίτνι Χιούστον δε θα είναι ποτέ ίδιο μετά από αυτή την αξέχαστη διασκευή του.

La La Land
Τι να πρωτοδιαλέξεις από το La La Land, άλλωστε η δυναμή του ήταν οι πολλές μεμονωμένες σκηνές που μπορείς να βλέπεις ξανά και ξανά. Διαλέγουμε τις 2 στιγμές που ακούμε το City of Stars.

 

cinemag.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis