Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 04/08/2017

Η ετήσια πολυεθνική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας.
Η άσκηση διεξάγεται από 30 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου 2017, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης US Army Europe (USAREUR), στην ευρύτερη περιοχή της Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, μετέβη στο Novo Selo στην Βουλγαρία, όπου και παρακολούθησε δραστηριότητες της άσκησης «SABER GUARDIAN-17», στο πλαίσιο της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day).

[custom:google-ads]

Στη άσκηση συμμετέχουν περίπου 25.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από 24 χώρες (Ελλάδα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κροατία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία).

Ο σκοπός της άσκησης είναι η προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Στην άσκηση, η οποία πραγματοποιείται μέσω της εκτέλεσης 15 διασυνδεόμενων μικρότερων ασκήσεων, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με διάθεση προσωπικού και μέσων. Ειδικότερα, διατίθενται ένας ουλαμός μέσων αρμάτων LEO2 HEL, 2 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64, 1 Διμοιρία Καταδρομών και 1 Ελικόπτερο CH-47D, στις ασκήσεις ‘’Eagle Sentinel’’ και ‘’Swift Response’’, που διεξάγονται στην περιοχή Novo Selo, στη Βουλγαρία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συναντήθηκε με το προσωπικό των ελληνικών μονάδων, το οποίο και συνεχάρη για την συμμετοχή του στην άσκηση, επισημαίνοντας ότι η απόδοση των στελεχών καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής τους κατάρτισης και συμβάλλει στην θετική εικόνα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων διεθνώς.

hellasforce.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis