Οι Κούρδοι παρέδωσαν στη Γαλλία 12 ορφανά παιδιά από οικογένειες τζιχαντιστών

ΠΑΙΔΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
Οι Κούρδοι παρέδωσαν στη Γαλλία 12 ορφανά παιδιά από οικογένειες τζιχαντιστών

Δώδεκα ορφανά παιδιά από οικογένειες τζιχαντιστών παραδόθηκαν τη Δευτέρα σε γαλλική αντιπροσωπεία από τις κουρδικές Αρχές της Συρίας, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Τα 12 παιδιά, το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι 10 ετών, διέμεναν σε καταυλισμούς στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου έχουν διαφύγει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις κατά του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι Κούρδοι αξιωματούχοι παρέδωσαν «12 ορφανά παιδιά γαλλικής καταγωγής που προέρχονται από οικογένειες του Ισλαμικού Κράτους σε μια αντιπροσωπεία του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών», δήλωσε ο Αμπντελκαρίμ Όμαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της κουρδικής Αρχής.

Μέχρι σήμερα, στη Γαλλία έχουν επαναπατριστεί λίγα ορφανά παιδιά, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι τριών ετών.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 450 Γάλλοι πολίτες που είχαν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στη φυλακή ή σε καταυλισμούς προσφύγων.

Εδώ και αρκετούς μήνες οι κουρδικές Αρχές ζητούν τον επαναπατρισμό των γυναικών και των παιδιών ξένων τζιχαντιστών και έχουν δραστηριοποιηθεί πάνω στο θέμα αυτό.

Δύο Αμερικανίδες και έξι παιδιά, από οικογένειες που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, επαναπατρίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Επίσης ορφανά παιδιά παραδόθηκαν στη Νορβηγία και περίπου 150 γυναίκες και παιδιά στο Ουζμπεκιστάν.

Διαβάστε περισσότερα στο zougla.gr