Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:27 | 21/02/2019

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής, εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Για ακόμα μία φορά οι κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. διενεργήθηκαν με το ισχύον εδώ και πάρα πολλά χρόνια αναχρονιστικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει με αντικειμενικά κριτήρια την ορθή αξιολόγηση των κρινομένων αξιωματικών.

[custom:google-ads]

Αντιθέτως αφήνει ανοιχτά «παράθυρα και πόρτες» για να εμφιλοχωρήσουν πολλά υποκειμενικά κριτήρια κατά την αξιολόγηση των αξιωματικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμφισβητήσεις (πάντα) και δυσμενείς εντυπώσεις που επηρεάζουν αρνητικά συνολικά το Σώμα.

Ειδικότερα κατά τις φετινές κρίσεις το δυσμενές κλίμα αμφισβήτησης, επέτεινε το πρωτοφανές γεγονός δύο κρίσεων μέσα σε διάστημα τριών μηνών, που οδήγησαν στην αποστρατεία πάρα πολλούς άξιους συναδέλφους, κυρίως ταξιάρχους και διευθυντές, αλλά και η καθυστερημένη έναρξη των τακτικών κρίσεων, κατά τριάντα ημέρες (πάντως εντός των χρονικών ορίων που επιτάσσει ο νόμος), με τα δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε. να ασχολούνται καθημερινά με αρνητικό τρόπο για τις αιτίες της καθυστέρησης (ασυμφωνίες μεταξύ διαφόρων παραγόντων, αντιθεσμικές παρεμβάσεις, κτλ.).

Τα προαναφερόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα το σύνολο του Σώματος από τα τέλη Οκτωβρίου 2018 μέχρι και σήμερα να βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό και οι κρινόμενοι αξιωματικοί να υποστούν το «μαρτύριο της σταγόνας» επί σχεδόν τέσσερις μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας (και όλων των προηγούμενων ηγεσιών) για νομοθέτηση νέου Π.Δ., ορθολογικότερου και αντικειμενικότερου, που να εξασφαλίζει εν πολλοίς την δικαιοσύνη και αξιοκρατία και να αποτρέπει τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και τις δεκάδες επιτροπές που έχουν συσταθεί όλα αυτά τα χρόνια, τίποτε δεν προχώρησε προς αυτήν την κατεύθυνση και όλα τα πορίσματα βρέθηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Προφανώς αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί πολλούς εντός και εκτός του Σώματος, καθώς οι κρίσεις των αξιωματικών εργαλειοποιήθηκαν για αλλότριους σκοπούς, που δεν έχουν καμία σχέση με την αξιοκρατία και την επαγγελματική επάρκεια των κρινομένων αξιωματικών.

Η Ένωσή μας ως δύναμη ευθύνης έχει καταθέσει προ πολλού τεκμηριωμένες προτάσεις ριζικής αναμόρφωσης του συστήματος κρίσεων και προαγωγών. Προτάσεις που συμβάλλουν στην κατά το δυνατόν αντικειμενικοποίηση  των κριτήριων αξιολόγησης και σε κάθε περίπτωση  διασφαλίζουν την ορθή αξιολόγηση, αποτρέπουν τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις και εξασφαλίζουν την τριαντακονταπενταετή τουλάχιστον παραμονή των αξιωματικών, εφόσον βέβαια έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και προϋποθέσεις. Γιατί δυστυχώς με το ισχύον απαράδεκτο Π.Δ. οδηγούνται στην αποστρατεία συνάδελφοι με τριάντα και τριάντα ένα χρόνια υπηρεσίας (κυρίως Αστυνομικοί Διευθυντές), με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει επιτέλους λύση σε ένα θέμα που έχει κακοφορμίσει και διαβρώνει τη συνοχή και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος.

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.

 

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ

 

 

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis