Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:53 | 03/09/2015
Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις πλέον, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, αφού πίσω από τις θλιβερές εικόνες με τις μάνες με τα μικρά παιδιά κρύβονται σχέδια δημιουργίας θυλάκων τζιχαντιστών στην Ελλάδα. Σχέδια που εκπορεύονται από την Τουρκία, που τους διακινεί προς τη χώρα μας. 
 
Το ρωσικό κρατικό κανάλι RT κατέγραψε με την κάμερα του και παρουσίασε ένα απίστευτο βίντεο στη διάρκεια του οποίου ακούγονται οι λαθρομετανάστες που φτάνουν στη Κω να φωνάζουν «τζιχάντ-τζιχάντ». Το τζιχάντ σημαίνει ιερός πόλεμος του Ισλάμ εναντίον των απίστων.
 
Οι λαθρομετανάστες είχαν φτάσει στην Κώ από την Τουρκία και οι διαθέσεις τους φάνηκαν με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν από την εξέγερση τους στο νησί, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση και την ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να στείλει εσπευσμένα διμοιρίες των ΜΑΤ στο νησί. 
 
Χθες υπήρξε εξέγερση των λαθρομεταναστών κλείνοντας το δρόμο στο λιμάνι της Μυτιλήνης μπροστά από το Τελωνείο. Διαμαρτύρονταν οι «λάθρο» γιατί ήταν εγκλωβισμένοι εκεί και δεν μπορούσαν να φύγουν προς τον Πειραιά αλλά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που περνούν.
 
Είναι τυχαίο που ήθελαν να φτάσουν στον Πειραιά και στην Αθήνα και να προωθηθούν σε άλλα σημεία της χώρας; Κάποιοι μπορούν να υποθέσουν πώς στόχος τους είναι άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως της βόρειας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με όλους. 
 
Πριν από 20 χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Τουρκούτ Οζάλ είχε πει «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αρκεί να τους στείλουμε κάμποσα εκατομμύρια μετανάστες. Μετά, κάποια μέρα, θα φορέσουμε τα μαγιό μας και θα πάμε να τους καταλάβουμε».
 
Με δεδομένο ότι η πολιτική της Τουρκίας είναι πάγια και δεν αλλάζει όποιος και αν βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού ή του προέδρου η δήλωση αυτή του Οζάλ μαρτυρά και τις προθέσεις της Άγκυρας. 
 
Δεν είναι άλλωστε καθ’ όλου τυχαία η πρόσφατη πρόκληση της Τουρκίας να αμφισβητήσει τα σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα με τρόπο πρωτοφανή, ενώ συνεχίζει να αμφισβητεί το καθεστώς 16 νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. 
 
Δεν είναι επίσης τυχαίο πώς χθες τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να παραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο της Λέσβου κινούμενα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις (βόρεια, ανατολικά και νότια). Ας δουν τα παρακάτω βίντεο ορισμένοι στην Ελλάδα και ας ξυπνήσουν επιτέλους που θέλουν να κάνουν Μέκκα την Αθήνα και να περιθάλψουν όσους «λάθρο» έρχονται από την Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis