Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 04/04/2016

Να ξεστήσουν τις σκηνές τους και να εγκαταλείψουν τους χώρους της πύλης Ε2 καλούν άνδρες του λιμενικού σώματος πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Από τις 12:00 της Δευτέρας οι λιμενικοί με μεγάφωνα καθιστούν σαφές στους ανθρώπους αυτούς ότι το λιμάνι θα αδειάσει με απόφαση της κυβέρνησης. 

Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές για ακόμη μια φορά έχουν αποβεί άκαρπες, αφού άτομα που φέρονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) προτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμη και ανάπηρους, να μην επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. 

Χαρακτηριστική η δήλωση του οδηγού ενός εκ των τριών λεωφορείων που βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας στην πύλη Ε2. "Ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ, καθόμαστε 8-9 ώρες και προσπαθούμε να φορτώσουμε. Προσπαθούν από το λιμάνι να οργανωθούν και υπάρχουν κάποιοι από τις ΜΚΟ που τους κοροϊδεύουν. Έχουν κάποιες λίστες που καταγράφουν τα ονόματά τους και τους λένε μη φύγετε από εδώ, μην πάτε στα hotspots", τονίζει. 

Εν τω μεταξύ, στις 13:00 έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά ο γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, Γιάννης Ταφίλης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό και α' υπαρχηγό του λιμενικού σώματος. Ευθύς ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με μια ομάδα Χριστιανών προσφύγων, προκειμένου να μετακινηθούν σε κάποιο χώρο φιλοξενίας. 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι μέχρι αύριο το απόγευμα να αδειάσει η Ε3 πύλη και μέχρι τέλος της εβδομάδας-αρχές της επόμενης όλο το λιμάνι. 

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis