Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:50 | 15/04/2020

Οι Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν την κηδεία του αδερφού ενός πρώην αφεντικού της μαφίας της Σικελίας για φερόμενη παραβίαση του lockdown λόγω κορονοϊού στην Ιταλία.

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μια τελετή κηδείας στην Μεσσίνα, στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Οικογένεια και φίλοι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους για να συνοδεύσουν το φέρετρο με τον 70χρονο Ροζάριο Σπαράτσιο, τον μεγαλύτερο αδερφό του Λουίτζι Σπαράτσιο, που θεωρούνταν ένας από τους σημαντικότερους επικεφαλής της Cosa Nostra την δεκαετία του 1990.

Η είδηση, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την La Gazzetta del Sud, πυροδότησε αντιδράσεις στην Ιταλία, όπου από τις αρχές Μαρτίου ένα κυβερνητικό διάταγμα έχει απαγορεύσει όλες τις θρησκευτικές συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κηδειών και των γάμων, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Για την μαφία,φαίνεται πως δεν ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα και η κοινωνική αποστασιοποίηση

Στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, τα φέρετρα περιμένουν ταφή και κρατούνται σε εκκλησίες, ενώ τα πτώματα εκείνων που έχουν πεθάνει στο σπίτι, φυλάσσονται σε κλειστά δωμάτια.

Οργή για τον κόσμο στην κηδεία του μαφιόζου

Ο Κλαούντιο Φάβα, πρόεδρος της επιτροπής κατά της μαφίας της Σικελίας, δήλωσε: «Ενώ δεν Ιταλία δεν γίνονται γάμοι και κηδείες, πώς είναι δυνατόν στην Μεσίνα δεκάδες άνθρωποι να συνοδεύουν το πτώμα του αδερφού ενός αφεντικού της μαφίας στο νεκροταφείο;».

Ο Φάβα,σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα Messina Ora, δήλωσε ότι πίσω από το φέρετρο «υπήρχαν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φίλοι».

Ο αδερφός του αποθανόντος, Λουίτζι Σπαράτσιο, κάποτε θεωρούνταν ο πιο ισχυρός μαφιόζος στην ανατολική Σικελία και ήταν πολύ κοντά στο αφεντικό των αφεντικών της Σικελίας, τον Νίτο Σανταπάολα. Στον Σπαράτσιο είχε ανατεθεί επίσης η διατήρηση των σχέσεων της Cosa Nostra με την μαφιόζικη Ντραγκέτα της Καλαβρίας στην ιταλική ηπειρωτική χώρα, προτού, το 1994, αποφασίσει να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Τι απαντά η οικογένεια του μαφιόζου

Πάντως, όσο για την κηδεία, η οικογένεια του Ροζάριο Σπαράτσιο, έκρινε τον Τύπο και τους πολιτικούς για την αντίδρασή του. «Πρέπει να μας αφήσετε στον πόνο μας, δεν πήραμε τίποτα από κανέναν» έγραψε ένας από τους συγγενείς στο Facebook. «Είμαστε καλοί άνθρωποι. Εάν ήμασταν πραγματικά αυτά τα αφεντικά της μαφίας που ισχυρίζεστε δεν θα τολμούσατε να μας επιτεθείτε».

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis