Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:21 | 09/06/2015

Εδώ θα τα βρείτε όλα: ιοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, κλεμμένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών, παραβιάσεις δεδομένων και διαρροές εγγράφων.

 
 
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

 

Τα προσωπικά δεδομένα τεσσάρων εκατομμυρίων ομοσπονδιακών εργαζομένων (πρώην και νυν) κλάπηκαν στη μεγαλύτερη παραβίαση του κυβερνητικού δικτύου υπολογιστών των ΗΠΑ στην ιστορία. Στόχος της επίθεσης ήταν το Γραφείο Διοίκησης Προσωπικού, αλλά υποκλάπηκαν δεδομένα από σχεδόν καθεμιά κυβερνητική υπηρεσία της χώρας. Σύμφωνα με ερευνητές, πίσω από την υποκλοπή βρίσκονται κινέζοι hacker.

SONY PICTURES

 

 

 

 

Η περίπτωση της Sony Pictures είναι ίσως η χειρότερη παραβίαση όλων των εποχών. Μιλάμε για μια σειρά εγγράφων, δεδομένων εργαζομένων και εταιρικών μυστικών που βγήκαν στη φόρα από hackers. Κι όλα αυτά έγιναν επειδή οι hackers – μάλλον υποκινούμενοι από τη Βόρεια Κορέα – ήθελαν η Sony να ακυρώσει την κυκλοφορία της ταινίας ‘The Interview’. Θέμα της ταινίας; Μια φανταστική απόπειρα δολοφονίας του βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ουν.

SPAMHAUS

 

 

 

 

Τον Μάρτιο του 2013, η υπηρεσία παρεμπόδισης μηνυμάτων spam Spamhaus χτυπήθηκε από την πιο ισχυρή κυβερνο-επίθεση στην ιστορία, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι διακομιστές και μεγαλύτερο εύρος ζώνης από οποιαδήποτε άλλη φορά. Οι ταχύτητες μειώθηκαν σε ολόκληρες περιφέρειες της Ευρώπης, σύμφωνα με την CloudFlare, εταιρεία που συνεργάστηκε με την Spamhaus για να παρεμποδιστούν οι επιθέσεις. Σ’ αυτές, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά περίπου 100.000 διακομιστές για την αποστολή 300 gigabits διαδικτυακής κίνησης ανά δευτερόλεπτο.

HEARTLAND

 

 

 

 

Στη μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων πιστωτικών καρτών στην ιστορία, οι hackers έκλεψαν 130 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα στοιχεία λογαριασμού από την Heartland Payment Systems. Η εταιρεία διεκπεραιώνει πληρωμές πιστωτικών καρτών και άρα, φυσιολογικά, ήταν ένας μεγάλος στόχος για επίθεση. Εν τέλει, η Heartland πλήρωσε πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια στη Visa, τη MasterCard, την American Express και άλλες εταιρείες για αποζημιώσεις σχετιζόμενες με την εν λόγω παραβίαση.

Δείτε και τις υπόλοιπες περιπτώσεις χάκινγκ.

Πηγή: Fortunegreece

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis