Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:47 | 21/09/2019

Η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνει την δυσαρέσκειά της για τα αποτελέσματα της από 20/09/2019 συνεδρίασης του Συμβουλίου Μεταθέσεων Κατωτέρων του Αρχηγείου. Τα δεκάδες μηδενικά σχεδόν στο σύνολο των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Το τι ακριβώς συνέβη το έχουμε όλοι πληροφορηθεί με την από 20/09/2019  υπ’αριθμ 301/4/16  ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Είναι προφανές ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που πλειοψήφησαν στο συμβούλιο (3-2), ώστε να λάβει σάρκα και οστά αυτή η ντροπή, δέχθηκαν εντολές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, γεγονός το οποίο απαξιώνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία του εν λόγω συμβουλίου, το οποίο αποτελεί όργανο ανεξάρτητο και κατά τα προβλεπόμενα, με αυτόνομη κρίση και απόφαση.

Εμείς θέλοντας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των χιλιάδων μελών μας, που η πλειοψηφία τους έχει ως τόπο συμφερόντων νομούς της Περιφέρειας θέτουμε τα κάτωθι ερωτήματα:

  • Θέλει η Πολιτική – Φυσική  Ηγεσία του Σώματος την κατάργηση του συστήματος μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια; Η χθεσινή επιλογή της στην ουσία αυτό μας έδειξε,  καθώς ο αστυνομικός που τόσα χρόνια υποβάλλει αίτηση μετάθεσης βλέπει να τον ΄΄προσπερνούν΄΄ ΄΄ γάμοι, διαζύγια, ασθένειες, υπηρετούντες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αποσπάσεις 3μήνου που παρατείνονται παρανόμως για 5-6 χρόνια΄΄ και πολλές άλλες περιπτώσεις για τις οποίες διαχρονικά οι Ηγεσίες δεν ενοχλήθηκαν. Ενοχλεί προφανώς ο αστυνομικός που είναι ΄΄τίμιος΄΄ και δεν καταφεύγει σε ΄΄πλάγιους τρόπους΄΄ ή σε πολιτικά γραφεία;
  • Πως ακριβώς νομίζουν ότι θα καλυφθούν τα κενά της Γ.Α.Δ.Α., με τα μηδενικά τα οποία χθες αντικρίσαμε; Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια οι 4000 κενές οργανικές θέσεις της Γ.Α.Δ.Α. βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Ένωσης Αθηνών, ταυτόχρονα όμως η βασική μας πρόταση ήταν και είναι η πραγματική ανακατανομή προσωπικού μεταξύ ΄΄υπερτροφικών΄΄ και ΄΄ατροφικών΄΄ Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α. Θα αγγίξουν ποτέ αυτό το θέμα ή από τη μια θα εξαγγέλλουν μεταθέσεις και από την άλλη οι υμέτεροι θα επιστρέφουν στις θέσεις τους με ονομαστικές αποσπάσεις;  Όλα για το θεαθήναι γίνονται;
  • Πως επιτέλους θα ΄΄επιβραβευθεί΄΄ ο αστυνομικός που υπηρετεί στην πρωτεύουσα κάτω από τις πιο δύσκολες εργασιακές-οικονομικές συνθήκες; Συνάδελφοί μας υπηρετούν σχεδόν δυο δεκαετίες στις πιο μάχιμες υπηρεσίες, αφού παραμένουν ΄΄εγκλωβισμένοι΄΄ εκεί από την χρόνια απόρριψη μετάθεσής τους από τα τοπικά συμβούλια μεταθέσεων των Διευθύνσεων, ενώ την ίδια ώρα βλέπουν άλλους να μετατίθενται από γραφείο σε γραφείο και από επίσημο σε επίσημο τώρα. Τώρα στερούνται και την μοναδική ελπίδα να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους έχοντας δώσει τα πάντα για την Υπηρεσία.
  • Πιστεύετε Κύριοι της Κατεχάκη ότι αυτά μπορούν να συμβάλουν θετικά στην καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών;

        Η Ένωση Αθηνών, το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο Αστυνομικών της Χώρας, θα κάνει το παν ώστε να διαφυλαχτεί η αξιοκρατία απέναντι σε εκείνους που θέλουν να την παρακάμπτουν στο σύστημα μεταθέσεων, στον τρόπο των προσλήψεων ή όπου αλλού τους συμφέρει.

 

Αν πιστεύετε ότι αυτά που γράφουμε είναι ΄΄λόγια του αέρα΄΄,

δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους προκατόχους σας.

                                                              

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis