Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:31 | 14/04/2015

Ποινές που φθάνουν μέχρι και στα ισόβια επιβλήθηκαν σε στελέχη της περιβόητης εταιρεία Blackwater που είχε δράσει στο Ιράκ έχοντας υπογράψει τεράστια συμβόλαια με το το αμερικανικό Πεντάγωνο. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Έρικ Πρινς, όμως , εξακολουθεί να κινείται ελεύθερος μεταξύ Σιγκαπούρης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, έχοντας ιδρύσει άλλες εταιρίες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ) επικαλούμενο το Reuters, ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε σήμερα από δικαστήριο της Ουάσινγκτον σε έναν συνεργάτη της εταιρείας Blackwater και ποινές τριακονταετούς κάθειρξης σε τρεις άλλους για τους φόνους 17 άοπλων ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το 2007.
Ο Νίκολας Α. Σλάτεν, πρώην ελεύθερος σκοπευτής του αμερικανικού Στρατού, κρίθηκε ένοχος για φόνο και ήταν εκείνος που άρχισε να πυροβολεί πρώτος. Οι τρεις άλλοι, ο Ντάστιν Χερντ, ο Ιβαν Λίμπερτι και ο Πολ Σλάφ, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και χρήση πολυβόλου σε βίαιο έγκλημα. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίσθηκαν, ότι μαχητές τούς είχαν στήσει ενέδρα και ότι οι πολίτες ήσαν ατυχή θύματα πολέμου, παράπλευρες απώλειες. Ωστόσο, ο εισαγγελέας περιέγραψε το γεγονός ως σφαγή αθώων ανθρώπων.

Τα όσα κατέθεσαν ιρακινοί μάρτυρες και συνεργάτες της εταιρείας ασφαλείας Blackwater ήταν αποκαλυποτικά . Παραδέχτηκαν ότι άνοιξαν απρόκλητα πυρ εναντίον άοπλων πολιτών που περνούσαν από την πολυσύχναστη πλατεία της Βαγδάτης στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.

Ο Μοχάμεντ Χάφεντχ Αμπντουλραζάκ Κινάνι, ο 9χρονος γιος του οποίου σκοτώθηκε εκείνη τη μέρα, δήλωσε ότι στο Ιράκ υπήρχε η αντίληψη ότι η Blackwater είναι τόσο ισχυρή που οι υπάλληλοί της μπορούσαν να σκοτώσουν οποιονδήποτε και να τη γλιτώσουν.

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis