Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:28 | 11/10/2018

Πολλοί από τους μαχητές τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιούν ρωσικά ή σοβιετικά όπλα ή αντίγραφα τους, από ελαφριά όπλα μέχρι εκτοξευτήρες ρουκετών και βαριά πολυβόλα τοποθετημένα σε φορτηγά.

[custom:google-ads]

Αυτό σημαίνει ότι όταν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ παρέχουν σε ορισμένες από αυτές τις ομάδες οπλισμό, αναγκάζονται κατά συνέπεια να κοιτάξουν στην παγκόσμια αγορά, τον απαραίτητο ρωσικό ή σοβιετικό εξοπλισμό και προμήθειες για να τους υποστηρίξουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μία αδιαπέραστη "πανοπλία" για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής



Έτσι η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) η οποία επιβλέπει τις διάφορες μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της Αμερικής, πρότεινε την ανάπτυξη αμιγώς αμερικανικών όπλων και εξοπλισμών για να παρέχουν τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή, αντί να αγοράζουν ρωσικά όπλα.

Η πρόταση προέβλεπε την ανάπτυξη μια καινοτόμου δυνατότητας εσωτερικής παραγωγής οπλισμού που θα θα λειτουργούν πανομοιότυπα ή ακόμα καλύτερα από αυτά που κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά.

Ειδικότερα, η USSOCOM στην πρότασή της προέβλεπε ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα διερευνήσουν κατά πόσο είναι εφικτό να να γίνει αντίστροφη μηχανική “reverse engineering” ή εκ νέου σχεδιασμός πυροβόλων όπως το PKM (Pulemyot Kalashnikova Modernizirovany) 54 χιλιοστών ή του NSV (Nikitin, Sokolov, Volkov) 12,7 χιλιοστών.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει, βάσει του σχεδίου, να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα ξένων όπλων, να αποκτήσουν τα κατάλληλα εξαρτήματα και πρώτες ύλες, την κατασκευή ανταλλακτικών, να περιορίσουν την παραγωγή στην ποσότητα που θα τους ζητηθεί και να δημιουργήσουν μια παραγωγική ικανότητα, δίχως την τεχνική υποστήριξη της USSOCOM.

Επίσης στην πρότασή της η USSOCOM ήταν κατηγορηματική ότι τα ξένα όπλα θα πρέπει να παραχθούν αυστηρά στην Αμερική, δηλαδή οι κατασκευαστές θα απασχολούν μόνο εγχώρια εργασία, θα αποκτούν εγχώρια παραγόμενα υλικά και εξαρτήματα και θα εξασφαλίζουν την κατασκευή και τη συναρμολόγηση των όπλων σε εγχώριες εγκαταστάσεις”.

Πρόκειται για μια περίεργη αλλά λογική και οικονομική ιδέα από το να προμηθεύονται παλαιούς σοβιετικούς εξοπλισμούς από τη παγκόσμια αγορά και τις όποιες δυστοκίες αυτό επιφυλάσσει, αλλά από την άλλη τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα είναι γνωστές για την συγκεκριμένη αυτή μέθοδο “αντιγραφής” συνεπώς δύσκολο είναι να κατηγορηθούν οι Αμερικανοί για “ κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας”.

Δείτε βίντεο από τα χαρακτηριστικά ρωσικά πυροβόλα PKM και NSV :

onalert με αναφερόμενη πηγη: National Interest

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis