Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:00 | 06/07/2018

Στην έκθεση Euronaval 2016 στο Παρίσι-Le Bourget, η DCNS προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της BELHARRA ή BELH@RRA όπως είναι το "βαφτιστικό", της νέας ψηφιακής φρεγάτας, με εκτόπισμα 4.000 τόνων. Η συγκεκριμένη κλάση φρεγατών βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΓΕΝ για την επόμενη γενιά φρεγατών του ΠΝ. Ας δούμε λοιπόν τις δυνατότητες της νέας γαλλικής φρεγάτας.

Η νέα φρεγάτα που κατασκευάστηκε για τη διεθνή αγορά. Με τη φρεγάτα BELH@RRA, η DCNS προτίθεται να συνεχίσει την επιτυχία που απολαμβάνουν στην ναυτική αγορά οι φρεγάτες της κλάσης La Fayette, με πάνω από είκοσι μονάδες που έχουν πωληθεί σε τέσσερις ναυτικές δυνάμεις.

[custom:google-ads]

Η DCNS ολοκληρώνει τη γκάμα πολεμικών πλοίων που προσφέρει τοποθετώντας ένα σκάφος τελευταίας γενιάς μεταξύ της φρεγάτας πολλαπλών αποστολών κλάσης FREMM με εκτόπισμα 6000 τόνων και εκείνου των κορβετών κλάσης GOWIND των 2.500 έως 3.000 τόνων. Με τη φρεγάτα BELHARRA, η DCNS ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ναυτικών δυνάμεων που αναζητούν μια συμπαγή φρεγάτα, ικανή να εξασφαλίζει αποστολές μεγάλης εμβέλειας, που μπορούν να επιχειρήσουν αυτόνομα ή ενσωματωμένες σε ναυτική δύναμη, στην ανοικτή θάλασσα ή στο πλαίσιο αποστολών επιτήρησης των ακτών σε ένα πυκνό και εχθρικό περιβάλλον.

Η νέα φρεγάτα BELHARRA προσφέρει ασύγκριτη επίγνωση της τακτικής κατάστασης η οποία είναι δίχως αντίπαλο στην διεθνή ναυτική αγορά και απλοποιημένη επιχειρησιακή αξιοποίηση, τα οποία είναι όλα καρπός των τεχνολογικών εξελίξεων των τελευταίων ετών. Δέκα χρόνια μετά τις πρώτες σχεδιαστικές μελέτες για τη φρεγάτα FREMM, η τελευταία φρεγάτα της DCNS αξιοποιεί επίσης την εμπειρία του Γαλλικού Ναυτικού με αυτό το σκάφος σε μεγάλο αριθμό θεάτρων επιχειρήσεων. 


Χάρη στην αρχιτεκτονική και την ευελιξία του συστήματος διαχείρισης μάχης SETIS της DCNS, που αποδεικνύει την επιχειρησιακή του αξία στις φρεγάτες FREMM και στις κορβέτες GOWIND, η φρεγάτα BELHARRA θα ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες των ναυτικών πελατών σε όλους τους τομείς του σύγχρονου ναυτικού πολέμου.



Η νέα φρεγάτα θα προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, μια άνευ προηγουμένου ικανότητα ανίχνευσης αεροσκαφών και ενισχυμένη ικανότητα πολέμου επιφάνειας-αέρος. Αποτελεί δηλαδή μία πλατφόρμα πολλαπλών αποστολών, στην οποία θα προστεθούν επίσης ικανότητες που ανταποκρίνονται σε νέες απειλές όπως ασύμμετρος πόλεμος ή υπεράσπιση στον κυβερνοχώρο.

Η φρεγάτα BELHARRA επωφελείται από τις ψηφιακές τεχνολογίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά της προσδίδουν μεγαλύτερη απόδοση στην επεξεργασία δεδομένων και ανίχνευση απειλών, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στο πλήρωμα να επικεντρωθεί σε εργασίες με μεγαλύτερη αξία. Η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών εγγυάται την δυνατότητα αναβάθμισης του σκάφους καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Για σχεδόν σαράντα χρόνια, ο εξοπλισμός και τα συστήματα θα μπορούν να εκσυγχρονιστούν προοδευτικά για να προσαρμοστούν στις εξελίξεις στο επιχειρησιακό πλαίσιο, τις μελλοντικές απειλές και την άφιξη νέων τεχνολογιών.

Για την έκδοση του Γαλλικού Ναυτικού, η φρεγάτα BELHARRA έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες της Γαλλίας όπως ορίζονται από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας: μια φρεγάτα πρώτης γραμμής κατάλληλη για ανθυποβρυχιακό πόλεμο με εκτόπισμα 4.000 τόνους εφοδιασμένη με αυξημένη ικανότητα αυτοάμυνας και ικανότητας προβολής ισχύος.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, το σκάφος ενσωματώνει το τετραπλό ραντάρ επίπεδης κεραίας Thales Sea Fire και είναι εξοπλισμένο με βλήματα ASTER 30 από την MBDA. Η DCNS έχει ονομάσει τη νέα φρεγάτα BELH@RRA από το μοναδικό γιγαντιαίο κύμα της Ευρώπης: το Belharra. Το πρώτο "α" που μετασχηματίζεται σε ένα @ αναφέρεται στην εξαιρετικά ψηφιακή φύση της φρεγάτας που προτείνεται από την DCNS.

Δείτε παρακάτω στα βίντεο που ακολουθούν εντυπωσιακές εικόνες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες από την γαλλική φρεγάτα:

 onalert.gr  με αναφερόμενη πηγή: Naval Group

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis