Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 17/11/2014

Πόλεις μεγάλης ομορφιάς που προσφέρουν στους επισκέπτες ότι ακριβώς χρειάζονται ενώ ταυτόχρονα είναι και οικονομικές; Και όμως υπάρχουν και μάλιστα τρεις από αυτές βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το trivago δημιούργησε μία λίστα με τις πόλεις που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους, είναι μοναδικές γενικότερα και η εικόνα που παρουσιάζουν μπορεί να προσφέρει μία καινούρια εμπειρία στους επισκέπτες. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες πόλεις δεν είναι ακριβές και προσφέρουν στους επισκέπτες αυτό που ψάχνουν ενώ παράλληλα είναι οικονομικές.

Ο κατάλογος με τις 100 συγκεκριμένες πόλεις που αξίζει κανείς να επισκεφτεί περιλαμβάνει και τρεις ελληνικές: τα Χανιά, το Ναύπλιο και την Θεσσαλονίκη. Η πρώτη πόλη στην λίστα με τις ομορφότερες και πιο φθηνές είναι το Μόσταρ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη με δημοτικότητα 97,3%.

Στην δεύτερη θέση της λίστας που παρουσίασε η Ημερησία, είναι η πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας με 97,18%. Η συγκεκριμένη πόλη είναι δεύτερη μεγαλύτερη της Σερβίας και ιδρύθηκε το 1694 και αποτέλεσε το κέντρο του πολιτισμού κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα, κερδίζοντας την προσωνυμία «Αθήνα της Σερβίας» εκείνη την περίοδο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η μακρινή πόλη της Κίνας Λιγιάνγκ, με ποσοστό δημοτικότητας 96,99%.

fthines-poleis-570

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού 2019, το Πλόβντιβ (ή αλλιώς Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, με ποσοστό δημοτικότητας 96,96% και ιστορία που ταξιδεύει βαθιά μέσα στον χρόνο, περί το 6000 π.Χ., με πληθώρα αξιοθέατων, όπως το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο.

Στην 25η θέση, βρίσκονται τα Χανιά της Κρήτης, με ποσοστό δημοτικότητας 95,79% και με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 70 ευρώ. Στην 39η θέση, βρίσκεται η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, ή αλλιώς η πόλη του έρωτα, με ποσοστό δημοτικότητας 95,04% και μέση τιμή 87 ευρώ, ενώ η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει την 95η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 90,07% και μέση τιμή 67 ευρώ.

koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis