Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:54 | 15/04/2018

Οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις ενέχουν πάντα έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Όσο, μάλιστα, αυτές χρονίζουν, τόσο επιτείνεται η αίσθηση του μυστηρίου.

Στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αλλά και σε διευθύνσεις και Τμήματα Ασφαλείας της περιφέρειας έχουν συσσωρευτεί πολλoί φάκελοι που δεν μπήκαν ποτέ στο... συρτάρι, γιατί ακόμα δεν έχει βρεθεί η άκρη του νήματος για να ξεδιπλωθούν οι έρευνες. Άγριες δολοφονίες, μυστηριώδεις εξαφανίσεις, σεξουαλικές επιθέσεις.
Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις είναι πολλά. Ποιος δολοφόνησε την 69χρονη συνταξιούχο Ελευθερία Αγραφιώτη που βρέθηκε νεκρή σε ένα σκοτεινό κλιμακοστάσιο σε γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι; Κάτω από ποιες συνθήκες βρήκε τραγικό θάνατο ο φοιτητής Νίκος Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο; Ποιος δολοφόνησε το βρέφος που βρέθηκε νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη; Πως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την Αλόννησο ο 30χρονος Γιώργος Καραμιχαηλίδης; Ποιος δολοφόνησε τον 19χρονο Θωμά στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι;

Η HuffPost Greece σταχυολόγησε πέντε από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις που δεν έχουν μέχρι σήμερα εξιχνιαστεί:

[custom:google-ads]

Έγκλημα Αγραφιώτη

 

 

 

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτη, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί ελεύθερος ο «δράκος» που της επιτέθηκε.

Στο πρώτο στάδιο των ερευνών οι αστυνομικοί ήταν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα φτάσουν στον δολοφόνο. Το βάρος τους είχε πέσει σε 30χρονο επίδοξο βιαστή γυναικών στο Μαρούσι, καθώς θεώρησαν ότι είναι απίθανο να υπάρχουν δύο διαφορετικοί «δράκοι» στην ίδια περιοχή. Επρόκειτο για άτομο που είχε συλληφθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών, ωστόσο, διαψεύστηκαν. Από τα στοιχεία είχε προκύψει ότι ο 30χρονος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και έτσι οι έρευνες έπρεπε να στραφούν προς άλλη κατεύθυνση.

Ποιος, όμως, θα μπορούσε να δολοφονήσει την 69χρονη, η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 21 Απριλίου 2016 και εντοπίστηκε νεκρή στις 25 Μαΐου;

Οι ελπίδες της ΕΛ.ΑΣ. σε δεύτερη φάση βασίστηκαν στα αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αλλά ούτε αυτό βοήθησε. Τα πολλά διαφορετικά DNA που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος προκαλούν σύγχυση. Πρόκειται για τουλάχιστον τρία DNA, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από το θύμα.

Οι εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έριξαν το προσδοκώμενο «φως» στην υπόθεση, καθώς κανένα γενετικό υλικό δεν ταυτοποιήθηκε με κάποιον από τους υπόπτους ή κάποιον από τους σεσημασμένους δράστες που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτη είτε από μεθοδικότητα είτε από τύχη δεν έχει αφήσει ίχνη στο κλιμακοστάσιο. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν μέσα από έναν κύκλο δεκάδων καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον το κίνητρο του δράστη. Ερευνούν επίσης μία τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε η 69χρονη με άγνωστο άνδρα την ώρα που βρισκόταν σε φούρνο της περιοχής της.

«Αν πίσω από τη δολοφονία κρύβεται κάτι προσωπικό και ο δράστης ‘σκηνοθέτησε’ ένα σεξουαλικό έγκλημα τότε δεν υπάρχει πιθανότητα επανεμφάνισης του. Στην περίπτωση που εντοπιστούν στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή, ενδεχομένως ο δολοφόνος παρακολούθησε το θύμα του, υπήρξε αντιδικία στον χώρο, που κατέληξε στο κλιμακοστάσιο και στο έγκλημα. Πιθανόν, επίσης, να έχουμε να κάνουμε με έναν μανιακό δολοφόνο, που ήξερε τον χώρο και εκεί έστησε καρτέρι στο θύμα του. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί ξανά», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Θάνατος φοιτητή στην Κάλυμνο

Για την Αστυνομία ο θάνατος του 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου, προκλήθηκε από ατύχημα. Η οικογένεια, ωστόσο, δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη. Κάνει λόγο για δολοφονία και επικαλείται, μάλιστα, φωτογραφία-ντοκουμέντο από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής, που αποτυπώνει ένα περιμετρικό μαύρο σημάδι στον καρπό στο δεξί του χέρι. Σημάδι, το οποίο, σύμφωνα με την οικογένεια, δεν υπήρχε πριν από το θάνατό του και δείχνει ότι ο 21χρονος δέθηκε στα χέρια.

Στον αντίποδα οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα έκαναν λόγο για δυστύχημα. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο φοιτητής έπεσε κατά λάθος από τα βράχια, ενδεχομένως στην προσπάθειά του να κάνει αναρρίχηση. Το γεγονός ότι ο Χατζηπαύλου εντοπίστηκε με καθυστέρηση αποδίδεται σε πλημμελή έρευνα που έγινε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου βρέθηκε ο φοιτητής νεκρός.

Η έρευνα δεν έχει κλείσει, καθώς ιδιαίτερα οι ερευνητές από την πλευρά της οικογένειας επιμένουν ότι θα βρεθούν τα στοιχεία που θα αποδείξουν το σενάριο της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του, η οποία είναι δασκάλα στο νησί, είχε καταθέσει ότι είδε τον 21χρονο τελευταία φορά στις 19 Νοεμβρίου 2017 όταν της είπε ότι θα βγει για μία βόλτα με το ποδήλατο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το παιδί της δεν είχε κακιές παρέες ή έχθρες και δεν είχε απασχολήσει ποτέ για οτιδήποτε. Ο φοιτητής ζούσε στην Αθήνα, όπου σπούδαζε στο ΕΜΠ, και είχε πάει στην Κάλυμνο για να δει τη μητέρα του. Το πτώμα του βρέθηκε από ένα 15χρονο παιδί που μάζευε χόρτα.

Άγρια δολοφονία βρέφους

 

 

 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ξεχαστεί η σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας νεογέννητου βρέφους, το οποίο βρέθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου μέσα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Πίνδου στην Πετρούπολη.

Και αυτό διότι ποντάρουν στη βοήθεια των πολιτών. Μέχρι στιγμής η Ασφάλεια έχει λάβει τουλάχιστον 100 τηλεφωνήματα από πολίτες που θέλησαν να βοηθήσουν.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν μέχρι την Κρήτη, από όπου έλαβε κλήση πολίτη η Αστυνομία, χωρίς τελικά να καρποφορήσουν οι έρευνες. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι υπάρχει κάπου στην Αττική μία μητέρα που έχει χάσει με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο το παιδί της. Θεωρούν ότι κάποιο άτομο της πήρε για άγνωστο λόγο το βρέφος και στη συνέχεια το έπνιξε βάζοντας χαρτοπετσέτες στο στοματάκι του. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να άκουσε το κλάμα του παιδιού πριν πεθάνει και ενδεχομένως θα μπορούσε να βοηθήσει την Αστυνομία.

Το βρέφος είχε εντοπίσει ρακοσυλλέκτης που αναζητούσε στους κάδους της περιοχής φαγητό και έντρομος κάλεσε την αστυνομία. Το μωρό ήταν ακόμη με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε σεντόνι.

Σοκαριστική ήταν η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής που είδε το στόμα του μωρού γεμάτο με χαρτοπετσέτες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, το μωρό είχε χαρτοπετσέτες μέχρι και τον φάρυγγα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που δείχνουν έναν άνδρα, τα μεσάνυχτα, να κρατάει ίδια σακούλα με εκείνη όπου βρέθηκε το νεογέννητο να κατευθύνεται προς τον κάδο απορριμμάτων, να την πετάει και στη συνέχεια να απομακρύνεται με Ι.Χ.

Εξαφάνιση Γιώργου Καραμιχαηλίδη

O Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2016 στην Αλόννησο, όπου βρισκόταν με τη φίλη του για διακοπές.

Έμοιαζε για κάποιον άγνωστο λόγο κακοδιάθετος. Σαν κάτι να τον προβλημάτιζε. Την ημέρα της άφιξής του στο νησί είπε στην κοπέλα του ότι θα βγει έξω για βόλτα, προκειμένου να πάρει λίγο αέρα στην περιοχή όπου βρίσκεται το λιμάνι Βότση. Ο 30χρονος Γιώργος δεν γύρισε ποτέ.

Η μητέρα του πιστεύει ότι το παιδί της δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με καταθέσεις που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, ο 30χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ξένο καΐκι με αποτέλεσμα να τσακωθεί με ψαράδες. Στα άτομα αυτά πιστεύει η οικογένεια του 30χρονου Γιώργου ότι βρίσκεται η λύση του μυστηρίου. Η Αστυνομία, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει τα στοιχεία που θα ξεκλείδωναν την υπόθεση. Δεν έπεσε αρκετό φως στο τι ακριβώς μπορεί να συνέβη τη μοιραία ημέρα ανάμεσα στους ψαράδες και το Γιώργο.

Αν δηλαδή οι ψαράδες έσπρωξαν, όπως έχει διατυπωθεί σε κατάθεση, τον νεαρό στη θάλασσα βλέποντάς τον να ανεβαίνει σε ξένη βάρκα. Εγκαταλείφθηκε ο Γιώργος στο νερό; Η οικογένεια του δεν έχει σταματήσει να απευθύνει εκκλήσεις προς την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου, προκειμένου όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να μιλήσει στις Αρχές .

Η δολοφονία του 19χρονου Θωμά

 

 

 

Το σενάριο οι δολοφόνοι του 19χρονου Θωμά να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό εξετάζουν, μεταξύ άλλων, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση.

Πρόκειται για τη δολοφονία νεαρού που είχε γίνει ένα σαββατόβραδο του περασμένου Μαρτίου στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση και από τα εφτά άτομα με τα οποία διασκέδαζε ο 19χρονος. Σύμφωνα με τις περιγραφές τους, διασκέδαζαν στην πλατεία όταν κάποια στιγμή, λίγο μετά τις 5.00 το πρωί, τους πλησίασε άνδρας που έχει περίπτερο στο σημείο και τους είπε ότι πρέπει να φύγουν γιατί έκαναν πολύ φασαρία. Εκείνοι έφυγαν και άρχισαν να περπατάνε. Λίγα μέτρα μακριά τους πλησίασαν τρία άτομα. Ακολούθησε ένταση που σχετιζόταν πιθανόν με διαφορές των τριών ατόμων με πρόσωπο της παρέας του Θωμά. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες ο 19χρονος μαχαιρώθηκε θανάσιμα, πιθανόν στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί φίλο του.

Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος νεαρός είχε ένα τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι ή σουγιά), το οποίο ήταν και το θανατηφόρο. Και αυτό γιατί τον πέτυχε στο θώρακα πλήττοντας ζωτικό όργανο.

Ο 19χρονος ήταν μοναχοπαίδι και έκανε περιστασιακές δουλειές μέχρι να φύγει για την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές με εξαίρεση ένα περιστατικό μικρής σημασίας το 2014, όταν είχε συμμετάσχει σε χαμηλής έντασης επεισόδια μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι φίλοι του ήταν κυρίως μαθητές και φοιτητές από το Νέο Ηράκλειο και το Μαρούσι. Κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε και η κοπέλα του, μαθήτρια της Γ′ Λυκείου, η οποία δεν μπόρεσε να βοηθήσει με την περιγραφή της την έρευνα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες να δολοφόνησαν τον 19χρονο για ασήμαντη αφορμή ή ακόμα και για κάποια διαφορά που είχαν όχι απαραίτητα με το ίδιο το θύμα αλλά με οικεία του πρόσωπα, για τα οποία μπορεί ο άτυχος νεαρός να έπαιξε το ρόλο του μεσολαβητή για κάποια διαφωνία. Η Αστυνομία εξετάζει, επίσης, το κατά πόσο οι δολοφόνοι μπορεί να έχουν διαφύγει σε γειτονική χώρα.

Αλέξανδρος Καλαφάτης,

αστυνομικός συντάκτης

Πηγή: huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis