Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:31 | 26/03/2015

Όσο και να σου αρέσει ένας ηθοποιός (ή καλύτερα μία ηθοποιός στην προκείμενη περίπτωση) έρχεται εκείνη η στιγμή που λες «έλεος πια». Είναι η στιγμή που η ηθοποιός έχει αποφασίσει να πει το λάθος πράγμα, τη λάθος ώρα και σε λάθος …κάμερα.

Για παράδειγμα, η Anne Hathaway. Όλα έδειχναν ότι θα είναι η επόμενη «American sweetheart». Είχε βοηθήσει και ο …υποτακτικός της αρχικά χαρακτήρας στο «Ο διάβολος φοράει Prada».

Κι όμως η ερμηνεία της στο «Les Miserables» την έφτασαν στα Oscar (και μάλιστα το πήρε το αγαλματίδιο). Η υπομονή πάλι του κόσμου έφτασε στα άκρα. Η εμμονή της να πάρει το χρυσό αγαλματίδιο, οι αναφορές στον σύζυγό της και η συμπεριφορά της έπαιξαν με τα νεύρα του κοινού και πλέον δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις πόσο εκνευριστική μπορεί να είναι στην πραγματικότητα.

Όλως παραδόξως, το ίδιο μισητή είναι πλέον για το κοινό και η Renee Zellweger. Η ηθοποιός που κάποτε είχε ενσαρκώσει τη λατρεμένη περσόνα της Bridget Jones, δίνοντας ελπίδα για τη ζωή και τον έρωτα σε κάθε μοναχική και άτυχη 35άρα plus, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των λιγότερο αγαπημένων ηθοποιών.

Αλλά έχει και αυτή το φταίξιμό της. Γιατί όταν ακούς τη Zellweger να μυξοκλαίει για το πόσο δύσκολο ήταν για αυτήν να πάρει τα παραπανίσια κιλά για το ρόλο της Jones, η υπομονή σου χάνεται. Ειδικά όταν με την ίδια «δυσκολία» τα χάνει κιόλας. Επιπλέον, η ξινισμένη της έκφραση πολλές φορές δεν βοηθά.

Μισητών συνέχεια με τη Jennifer Lawrence. Αν και η σύντομη πορεία της στη μεγάλη οθόνη δείχνει ότι το μέλλον απλώνεται μπροστά της, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το ύφος «είμαι απλά μία καθημερινή κοπέλα» είναι στητό.

Kristen Stewart. Η σταρ του Twilight προκάλεσε έχθρες και πάθη όταν τόλμησε να απατήσει τον βρικόλακα και σύντροφό της Robert Pattinson. Όλος ο γυναικείος πληθυσμός έσπευσε να την κατασπαράξει.

Εκείνη ζήτησε συγνώμη γονυπετής. Φυσικά, δεν έπεισε και το ειδύλλιο με τον Pattinson ακόμα καλά κρατεί ανά διαστήματα.

Έχει χαρακτηριστεί κακεντρεχής, πικρόχολη, δύσκολη στις συνεργασίες της και γενικότερα άτομο που θέλεις να κρατήσεις μακριά σου. Η Katherine Heigl ξεκίνησε με όλα τα φόντα ενός υπέρλαμπρου ξανθού αστεριού αλλά κάπου στην πορεία το έχασε.

Αφού θεώρησε ότι ο ρόλος της Dr. Izzie Stevens  στο Gray’s Anatomy ήταν λίγος για το ταλέντο της, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός της μεγάλης οθόνης.

Οι επιλογές της «Γυμνή Αλήθεια», «27 φορέματα», «Knocked Up» κ.λπ σίγουρα δεν έπεισαν για οσκαρικές ερμηνείες. Αυτή έμεινε με το ψώνιο της και ο κόσμος απλά, λιτά και απέριττα τη μίσησε.

Κορυφαία και θεομίσητη ηθοποιός του Χόλιγουντ (και όχι άδικα) είναι η Gwyneth Paltrow. Κάποτε ήταν καλή ηθοποιός. Κάποτε ήξερε να συμπεριφέρεται ανθρώπινα. Όταν όμως απέκτησε φήμη, πλούτη και …απόψεις, κατάφερε το ακατόρθωτο.

Να σκαρφαλώσει στη λίστα των μισητών και να μην κατεβαίνει για κανέναν λόγο. Γι’ αυτό το μίσος όμως φταίει αποκλειστικά το γεγονός ότι η ντίβα αυτή (νομίζει ότι είναι δεν είναι στην πραγματικότητα) δεν έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Το βιβλίο της με τις συνταγές τύπου «πώς να κόβεις το λάχανο», «τα παιδιά μου δε μπορούν χωρίς σούσι 2 φορές την εβδομάδα» και άλλα τέτοια σίγουρα ενίσχυσαν την κακή εντύπωση. Αυτή εν τω μεταξύ συνεχίζει απτόητη.

ExtraΗ Tori Spelling γεννήθηκε μισητήεπειδή ήταν κόρη του ζάμπλουτου παραγωγού ταινιών Aaron Spelling. Η επιβεβλημένη παρουσία της στο «Beverly Hills, 90210», η εντύπωση που είχε ότι είναι ηθοποιός και η ανάγκη της να αναδεικνύει την bimbo που είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν την κατέταξε μεταξύ των αγαπημένων ηθοποιών (ηθοποιών κατά φαντασία τουλάχιστον).

Αλλά ακόμη και όταν ο πατέρας της την αποκλήρωσε και δεν είχε στον ήλιο μοίρα (λέμε τώρα) πάλι δε μπορούσες να τη δεις συμπονετικά. Τα προσωπικά sex tape με τον άντρα της που πουλούσαν για να βγάλουν χρήματα σίγουρα δεν την έκαναν πιο συμπαθή. Το αντίθετο μάλιστα.

Αλλά στην περίπτωσή της μάλλον ισχύει αυτό που είχε πει ο Αϊνστάιν «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες».

Σόφη Ζιώγου
[email protected]

clickatlife.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis