Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 22/11/2018

Ανατροπή στην πρόταση του Εισαγγελέα που είχε κάνει για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Μπακαρι Χέντερσον. 

Σύμφωνα με το δικαστήριο η κατηγορία μετατρέπεται σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι εξής:

1ος κατηγορούμενος: 15 χρόνια

2ος, 3ος, 4ος αθώοι

5ος κατηγορούμενος 5 χρόνια

6ος, 7ος, 8ος, 9 χρόνια

και 9ος κατηγορούμενος 10 χρόνια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν η απόφαση να έχει ανασταλτατικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο. To δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα. 

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε, για τον ιδιοκτήτη και τον μπάρμαν της επιχείρησης, να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους, για απλή συνέργεια, σωματική βλάβη και οπλοχρησία. 

Απογοητευμένοι δήλωσαν οι γονείς του άτυχου νέου. Η μητέρα του μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά "Δεν είναι αυτή δικαιοσύνη για έναν φόνο...Ήταν μεγάλη η βιαιότητα. Δεν χτυπάς κάποιον έτσι στο κεφάλι με τόση βία, αυτό σημαίνει ότι θέλεις να τον σκοτώσεις, είχες πρόθεση να τον σκοτώσεις ". "Όποιος έχει παιδιά και δει το βίντεο με τη δολοφονία του γιου μας θα καταλάβει...", συμπλήρωσε ο πατέρας του νέου που δολοφονήθηκε έξω από μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου. "Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να αξίζει το ίδιο σε όλες τις χώρες και παντού. Το ίδιο θα περιμέναμε αν ήμασταν στην Αμερική. Δικαιοσύνη για το φόνο του γιού μας...", ανέφερε η μητέρα του Χέντερσον μετά την απόφαση του δικαστηρίου. 

Ακούστε τη δήλωσή τους: 


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis